MENU

Zomerweek Stemexpressie Op reis met je stem

Een fascinerende reis naar de ongekende mogelijkheden van je stem.
Geënt op de werkwijze van het Roy Hart Theatre: avontuurlijk, spelenderwijs en op de tast. Aarzel niet langer, adem het leven en vertel, zing en hoor het lied dat in je woont.

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Ontdek tijdens deze zomerweek de rijkdom van je stem. Speel met klank en kleur, hard en zacht, krachtig en kwetsbaar en raak verwonderd over je eigen muzikaliteit. Word je bewust hoe lichaam, adem en stem op een ontspannen en creatieve wijze samen gaan en ontdek hoezeer de stem verbonden is met hart en ziel.

Aan de hand van verschillende werkvormen, laten we ons meenemen in het spel van klank, ritme, stilte, melodie en volume om zo gaandeweg de diversiteit in onze stem te leren kennen. Hierbij staat niet het presteren centraal maar vooral de verwondering over wat de schatkamer van de stem je te bieden heeft. Naast de gezamenlijke oefeningen zijn er ook individuele sessies, je kunt hiervoor een eigen lied/tekst meenemen maar noodzakelijk is dit niet.

De begeleiding is in handen van Pete Pronk (1948, Amsterdam)  en Elcke Nijhuis (1983, Eibergen).

Pete (fotograaf, theoloog, verhalenverteller) ontmoette in de jaren ’90 zijn leermeester en ‘vader van de stem’ Robert Harvey (1925-2009), Roy Hart docent vanaf het eerste uur. De afgelopen twintig jaar gaf hij tal van workshops, o.a. in klooster Huissen waaronder een tiendaagse stem met Ulrik Barfod.

Elcke (trainer, trainingsacteur en opsteller) is sinds 2018 gegrepen door de kracht van de stem. Ze heeft vele stemreizen gemaakt voor zichzelf en implementeert de stem nu in haar werk met groepen op het gebied van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Wat stemexpressie voor hen zo bijzonder maakt:

Pete: Op reis gaan met je stem betekent voor mij klank en kleur geven aan dat wat in mij leeft. Met alles wat er op dat moment is, zonder enig oordeel. Ik weet nog goed hoezeer het me raakte, nu ruim 30 jaar geleden, toen ik in aanraking kwam met de mensen van het Roy Hart Theatre. Met welk een zorgvuldigheid zij mij de weg wezen in het stem geven vanuit de krochten van de ziel. Hoezeer schaamte, emotie, kwetsbaarheid, kracht, vrouwelijk, mannelijk en nog zoveel meer aan het licht kon komen. En hoe sterk lichaam en stem verbonden zijn. Ten diepste heb ik mogen leren dat mijn stem m’n vriend is. Dat zij eerlijk is en oprecht. Stemexpressie als pure vorm om mijzelf en de ander te leren kennen.

Elcke: De vrijheid die het geeft! Ik weet nog hoe ik schroomde mijn stem te laten horen tijdens de eerste workshop die ik volgde. Hoe dat, aangemoedigd door het besef dat het hier niet mooi hoeft te zijn, lukte! Hoe mijn stem me hielp ruimte in te nemen voor mezelf, vanuit mezelf. Puur en waarachtig. Iets wat in het dagelijks leven vaak best een uitdaging kan zijn. Na een workshop stem ervaar ik meer aanwezigheid, zowel innerlijk bij mezelf, als uiterlijk in mijn omgeving. Het is diepgaand proceswerk op een speelse manier. Dat maakt het voor mij zo leuk om te doen.

Invulling van de reis met je stem:

Maandagavond 19.30 uur tot 21.00 uur
Welkom, kennismaking, wensen, een eerste stap

Dinsdagochtend 09.30 uur tot 12.00 uur
pwarming, lichaam en stem, solo en tweetal 
Dinsdagmiddag 14.30 uur tot 17.00 uur
Lichaam en stem, groep, individueel (1)

Woensdagochtend 09.30 uur tot 12.00 uur
Opwarming, lichaam en stem, solo en tweetal, individueel (2)  
Woensdagmiddag 14.30 uur tot 17.00 uur
Lichaam en stem, groep, individueel (3)

Donderdagochtend 09.30 tot 12.00 uur
Opwarming, lichaam en stem, solo en tweetal, individueel (4)
Donderdagmiddag 14.30 uur tot 17.00 uur
Lichaam en stem, groep, individueel (5)

Vrijdagochtend 09.30 uur tot 12.00 uur
Opwarming, lichaam en stem, solo en tweetal, ‘work in process’
Vrijdagmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur
Lichaam en stem, groep, afronding


Meer informatie

Datum

 • Maandag 22 juli 19.30 uur t/m vrijdag 26 juli 2024 16.00 uur
  Code: 24144

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 599,- Tarief A
 • € 799,- Tarief B
 • € 899,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Pete Pronk is fotograaf, verhalenverteller, docent stemexpressie (Roy Hart Theatre) en theoloog. www.petepronk.nl


  Elcke Nijhuis is trainer, trainingsacteur en opsteller in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld