MENU

Weekend Stressvrij werken met tijdsurfen i.c.m. zenmeditatie

I.v.m. de lockdown kan dit programma niet doorgaan.
Tijdsurfen brengt ons terug naar natuurlijke aandacht en een gevoel voor het juiste moment. De intuïtie komt tot leven en krijgt haar juiste plek. Het aanleren van het Tijdsurfen wordt gecombineerd met meditatie en stiltemomenten.
Het lijkt wel of de wereld steeds ongeduldiger ronddraait. Informatie komt alsmaar sneller op ons af. Van alle kanten lijken onzichtbare stemmen onze aandacht te trekken. We kunnen al gauw versnipperd raken en ons vooral met kleine zaken bezighouden terwijl de wezenlijke taken blijven liggen. Na een drukke dag vragen we ons af wat we nu eigenlijk gedaan hebben. ‘s Nachts worden we wakker en malen ons zorgen over wat nog moet gebeuren. Tijdsurfen draait het roer om.

Wat het je biedt:
Je krijgt de regie terug in handen. Je focus verbetert en de aandacht is bij wat je doet. Je lichaam voelt ontspannen aan en er ontstaat rust in je hoofd. Vaak werk je ongestoord en ben je creatief. De email neemt niet de overhand maar staat ten dienste van je werk. Je bent met de echt belangrijke taken bezig. Je geniet van de dag en van je werk.

Het weekend Tijdsurfen en Aandacht is zelf een eiland van rust, dat zich later zal voortzetten in het dagelijks leven. De workshop waarin je leert tijdsurfen wordt harmonisch afgewisseld met momenten van meditatie en stilte. Er is interactie met de andere deelnemers maar ook tijd voor jezelf en aandacht voor de omgeving en de natuur.
Na het weekend ontvang je gedurende drie weken opvolgmails, zodat je ook op langere termijn geïnspireerd blijft om te gaan tijdsurfen.


Zenmeditatie
Paul Loomans is zenmonnik. Gedurende de drie dagen beoefenen we 's morgens en 's avonds zenmeditatie. We zitten bij voorkeur op een kussen, maar je kunt ook gebruik maken van een bankje of een stoel. Kussens en bankjes zijn aanwezig. Neem gemakkelijk zittende kleren mee, waarin je vrij kunt ademhalen. De sessies zijn ook toegankelijk voor beginners.

Recensie
Ik heb het 'Zen en Tijdsurfen' weekend in het Klooster in Huissen met veel plezier gevolgd. Het heeft me veel handvatten en inzichten gegeven. Ik begin op een andere manier naar tijd te kijken. En zie dat er op een heel praktische manier in het nu geleefd kan worden, het brengt zo veel rust en zo veel hoef ik helemaal niet anders te doen. Dank je wel voor alle informatie die je op een prachtige en heldere manier aanreikt. Het brengt me heel veel. Suzanna Vos

Programma
Vrijdag
19.30 uur: Aanvang, kennismaking
20.00 - 21.00 uur: introductie in meditatie
De verdere avond is vrij

Zaterdag
8.00 uur: Lauden met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
8.30 uur: Ontbijt
9.30 - 10.30 uur: Meditatie
10.45 – 12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Warme maaltijd in stilte
14.30 – 16.30 uur: Workshop tijdsurfen
17.30 uur: Avondmaaltijd
18.30 uur: Vespers met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
19.30 – 20.30 uur: Meditatie
20.45 uur: Avondwandeling

Zondag
8.00 uur: Lauden met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
8.30 uur: Ontbijt
9.30 – 10.30 uur  Meditatie
10.45 –12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Warme maaltijd
14.00-15.00 uur: Afsluiting

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 309,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 359,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 455,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Paul Loomans
    , oprichter van De StressOntknoping, auteur van ‘Ik heb de Tijd, handleiding in Tijdsurfen’ en ‘Goed gevoel, emoties als medicijn’. Paul Loomans is zenmonnik sinds 1984. Hij begeleidt mensen individueel en in groepen om vanuit rust leven. Daarbij hanteert hij een zelf ontwikkelde methode op basis van zen-inzichten.
    www.destressontknoping.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld