MENU

3-Daagse workshop Verlaat Verdriet

Voor mensen die in hun jeugd een ingrijpend verlies hebben meegemaakt, dat later in hun leven alsnog om aandacht vraagt.
Het eerste deel van de workshop bestaat uit het terugkijken naar die ingrijpende ervaring van toen, naar het kind dat je toen was. Er wordt theorie gegeven over ‘kinderen en rouw’ en over de rouwtaken bij een verlaat rouwproces. Vervolgens werkt ieder daar voor zichzelf een stukje concreet van uit.

Het laatste deel van de workshop wordt gefocust op de kracht en de kwaliteiten die je óók ontwikkeld hebt en krijg je handvatten om zelf verder te gaan.

Wat het op blijkt te leveren:
• de erkenning dat dit verlies een zeer aangrijpende gebeurtenis in je leven is geweest
• de herkenning die je krijgt door verhalen van lotgenoten
• de verbondenheid die je kunt voelen omdat iedereen dezelfde ‘wond’ heeft; je begrijpt elkaar zonder veel uit te hoeven leggen
• inzicht in de betekenis die deze verlieservaring nu in je leven heeft.

Het programma wordt afgestemd op de behoeften van de groep die we samen zullen vormen. Elementen kunnen zijn: gesprekken, schrijfopdrachten, creatieve opdrachten, muziek, gedichten, werken met symbolen en rituelen, beweging en ontspanning. Met elke nieuwe groep ontwikkel ik een specifiek eigen programma.

Sinds 1995 werk ik zelfstandig vanuit mijn Bureau voor VeranDering & VeranKering als therapeut, coach en trainer. Ik werk zowel individueel met mensen als in workshops/trainingen m.n. rond het omgaan met ingrijpende veranderingen.
Dat zijn vaak veranderingen die met verlies te maken hebben: verlies van een dierbare door de dood, door een scheiding, verlies van gezondheid, ontslag of pensioen. Soms kunnen huidige ervaringen een ouder onverwerkt verlies triggeren. Het kan effectief zijn daar alsnog aandacht aan te geven.
In mijn werk maak ik gebruik van verschillende methodieken: gesprekstherapie, lichaamswerk, creatieve opdrachten, symbolen en rituelen.
Inmiddels heb ik 3 boeken geschreven: Verlaat Verdriet (2002, herzien in 2015), Ouders zonder Voorbeeld (2010) en Mindful omgaan met Verlies (2015).
Zie www.ankersmid.nl


Meer informatie

Datum

  • Woensdag 15 april 19.30 uur t/m vrijdag 17 april 2020 16.00 uur
    Code: 20176

Kosten

Begeleiding


  • Mieke Ankersmid is een ervaren rouwtherapeut en mindfulness-trainer. Sinds de jaren '80 is zij op verschillende manieren bezig geweest met meditatie en lichaamsbewustzijn; de laatste jaren vooral in de traditie van de Vietnamese monnik Thcih Nhat Hanh die haar door zijn eenvoud sterk aanspreekt.
    foto Studio Smik

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld