MENU

Neem de Afslag Verdiepingsweekend

Programma voor deelnemers van Neem de Afslag. Reflectie op het genomen besluit, tijd en aandacht om het verder te integreren, of indien nodig te herijken. Verbinding met anderen die hetzelfde programma doorliepen.De retraite Neem de Afslag eindigt bij de evaluatieronde steevast met de vraag: ‘Komt er nog een vervolg?’ En nu kunnen we zeggen: Ja, er komt een vervolg, met dit Verdiepingsweekend in november 2020.

Waarom?
Het is goed en wijs om met je aandacht weer even volop bij het besluit te zijn dat je tijdens Neem de Afslag genomen hebt. Verhelderend ook. Want het was iets groots, iets wat (ook nu nog) recht heeft op aandacht en tijd. Hoe staat het er nu mee? Klopt het besluit nog, of heeft de tijd het ingehaald en ben je in een nieuwe vraag gerold? Lukt het je om je besluit te integreren in je leven, en zo ja, wat doet (deed) dat met je – en met de mensen om je heen?

De besluiten die tijdens Neem de Afslag genomen worden, hebben vaak veel impact. Zoveel, dat het verstandig is om terug te kijken. Want door terug te kijken, en dat weekend weer ‘naar je toe te halen’, kun je het nog meer verinnerlijken, zowel dat wat je beleefde als je besluit zelf.

Wat gaan we doen?
Ook het verdiepingsweekend heeft het benedictijns gedachtegoed als basis. Er komt een korte opfrisronde. Maar we gaan dieper dit keer. Zoeken ook naar de bronnen waar Benedictus zich op baseerde. We bieden je de wijsheid van de woestijnvaders en enkele oude cisterciënzer auteurs. Aan de hand van hun teksten kijken we naar wat standvastigheid en bouwen betekenen. Standvastigheid in een situatie, bouwen aan je leven. En nog veel meer, maar alles wat we er hier over zeggen, dekt de lading niet. Wie Neem de Afslag heeft gevolgd, weet hoe waar dit is. ‘Je moet het meemaken’, zogezegd.

Naast reflectie op jouw eigen verhaal, is de opbouw van het programma vertrouwd. Theorie, meditaties, stilte. We volgen het getijdengebed van de broeders van Huissen, de maaltijden zijn om 08.30 uur, 12.30 uur en 17.30 uur.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 27 november 19.30 uur t/m zondag 29 november 2020 16.00 uur
    Code: 20163

Kosten

Begeleiding


  • Marcus Belle is psycholoog en psychotherapeut, trainer voor bedrijfsleven, overheid en gezondheidszorg.

    Maria van Mierlo is geestelijk begeleider, vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en heeft een communicatiebureau.

    Beiden zijn overtuigd van de kracht van liefdevolle confrontatie en voelen zich verbonden in eenzelfde spiritueel besef. Meer informatie over hen beiden is te lezen op www.hebhethart.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld