MENU

Driedaagse Schipperen is levenskunst - Persoonlijk leiderschap in roerige tijden

Je bent een vrouw van 40+ en merkt dat je in je leven graag een andere evenwicht zou willen tussen ‘moeten’ en ‘willen’. Hoe kun je meer aan het stuur komen te staan, zelf de koers uitzetten; weten hoe en wanneer je kunt bijsturen?


Persoonlijk leiderschap gaat over het leidinggeven aan jezelf om ‘het goede leven’ vorm te geven. Dat vraagt om bewustzijn van je waarden, van je talenten en valkuilen. Een goede balans tussen hart, hoofd en handen zorgt ervoor dat je in je privé- en werkleven je bijdrage kunt leveren en floreren. Het vraagt om stuurmanskunst: waar wil je op afkoersen, wat zijn je bakens, wat is je kompas?

De periode vanaf ong. 40 jaar ervaren we als vrouw vaak als een kantelpunt, en om een herijking van waarden en doelen. Je bent min of meer gesetteld, al dan niet met partner en kinderen, de loopbaan heeft meestal vorm gekregen, er zijn vaste patronen. Een vol leven met veel mogelijkheden maar óók met veel moeten. Midlifevragen dienen zich aan. Is dit alles? Zit ik vast? Wat zou ik nog willen? Want het leven blijkt minder maakbaar dan we dachten. Misschien loopt je leven prima, maar voel je toch sluimerende verlangens of een vage onvrede. Verlangen of onvrede kan heel goed als startmotor dienen voor een leven waarin je zelf meer aan het roer staat, zowel op je werk als thuis.
Daarover gaat de kunst van het schipperen, een essentieel onderdeel van persoonlijk leiderschap. Schipperen in beide betekenissen van het woord: de koers uitzetten, het roer in handen nemen, en ook weten te laveren, in te spelen op wat zich op tijdens het koersen voordoet.
Denk daarbij aan kwesties als: Hoe vind ik een beter evenwicht tussen plicht en plezier? Tussen mijn behoefte aan (financiële) zekerheid en verlangen naar een (professioneel) leven met meer betekenis? Hoe kan ik beter zorgen voor mijzelf én voor mijn relatie/gezin? Wat vind ik nu écht belangrijk, waar wil ik op koersen in mijn leven en hoe doe ik dat beter dan nu? Hoe anticipeer ik op toekomstige ontwikkelingen en levensfasen?

In de retraite ‘Schipperen is levenskunst – persoonlijk leiderschap in roerige tijden’ krijg je hiervoor praktisch toepasbare inzichten en onderbouwde handvatten. Daarmee leer je soepeler omgaan met het onvermijdelijke gedoe in je leven, zonder het zicht op je kompas te verliezen.
Het is een interactief programma, in een afwisseling van kennis delen, actie, rust, reflectie, zowel individueel als in de groep, in een veilige en stimulerende sfeer. In de fraaie kapel van het klooster zijn er dagelijks drie korte bezinningsmomenten waarbij gasten van harte welkom zijn – deze momenten kunnen (voor wie dat wil) een organisch onderdeel vormen van de retraite.

Uitgangspunt van de retraite is het gedachtegoed uit het het handzame boekje 'Schipperen is levenskunst. Persoonlijk leiderschap in roerige tijden’ dat Marret Kramer schreef en binnen een half jaar een vierde druk zag. Deelnemers krijgen het boekje mee.

Programma:
-Vrijdag 19.30u: aankomst en installeren op de kamer, waarna om 20:00 u kennismaking en ‘landen’ in de groep
-Zaterdag 09.00-21.00u en zondag 09.00-14.00u: interactief programma met veel ruimte en rust voor de vertaling naar je persoonlijke situatie
-Zondag 13.30u: afsluiting na de lunch

Lees meer over Marret en haar boek in dit artikel dat in de Noordhollandse Dagbladen stond:

 

 

 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 295,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 385,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 455,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Marret Kramer
    (LinkedIn) en Linda Modderkolk (LinkedIn) Deze senior-coaches begeleiden de retraite vanuit doorleefde kennis en kunde. Marret heeft als facilitator/coach veel ervaring met veranderingsprocessen in organisaties en leiderschapstrajecten. Linda werkte als humanistisch counselor in een academisch ziekenhuis en coacht mensen nu vooral op purposegedreven leiderschap. Samen zijn zij actief met het thema Purpose & Pleasure (zie website) voor zowel jonge professionals als vrouwelijke professionals van 40plus, waar ook deze tweedaagse onderdeel van is.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld