MENU

Individuele retraite

De retraite van november is volgeboekt. Na aanmelding komt u op een wachtlijst. U kunt zich ook aanmelden voor data in 2023.

De Individuele Retraite is er voor wie een paar dagen ‘het klooster in’ wil om tijd te nemen voor het eigen innerlijk. Je leeft zonder de afleidingen van het gewone leven, in de veilige structuur van het kloosterritme. Open, stille dagen zonder groepsprogramma.
De Individuele Retraite biedt je een korte periode van kalmte, waarin je kunt bezinnen en verstillen. Deze dagen zijn een klassieke retraite in de oude, kloosterlijke zin van het woord. Je zoekt de eenzaamheid op. Er zijn geen (creatieve) activiteiten, er is geen groepswerk, je mag je eigen proces voor jezelf houden als je dat wilt. De leegte en de stilte van deze dagen mogen hun werk doen in jou.

Er is dus niet veel sturing, maar wel is er de bedding van het getijdengebed, de maaltijden, de meditaties en professionele begeleiding, waar je in veilige handen bent. Ook maak je bij aanvang van de retraite kennis met de anderen die deze retraite tegelijkertijd met jou volgen.

Op de tweede en derde dag van deze retraite wordt er ’s ochtends een tekst aangeboden uit de kloostertraditie. We doen dit volgens de regels van de lectio divina; een manier van lezen waarbij je steeds dieper in de woorden afdaalt, totdat je bij het punt komt waarop je voelt wat de tekst jou te zeggen of te leren heeft. Daarnaast kun je intekenen voor persoonlijke begeleidingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken spreek je uit wat zich aandient. De begeleider kijkt en luistert naar jouw proces en helpt je om het licht van de liefde te laten schijnen over eventuele pijnpunten.

De beroepsgroep SKGV heeft dit programma geaccrediteerd met 4,5 punt in de categorie Levensbeschouwing en Spiritualiteit.

Reacties van deelnemers:
‘Het sterke van dit programma vond ik dat ik zelf aan het werk kon. Door de ellende heen kon ik ineens naar mijn leven kijken.’
‘Er waren duidelijke instructies, heldere teksten en fijne begeleiding.’
‘Ik heb duidelijkheid gevonden over (nog niet) te nemen stappen in mijn leven.’
‘Er was veel ruimte en vrijheid, maar ook enige structuur. Ik had nog wel iets langer willen mediteren! Ik heb meer vertrouwen, rust en liefde in mezelf gevonden en de gesprekken met Maria zullen me bijblijven. Zeer waardevol.’
'Het programma heeft een strak ritme en er is de uitnodiging om stil en bij jezelf te blijven (zonder moeten).'
'De afwisseling meditaties, diensten, lectio divina bood me persoonlijke verdieping.'
'Maria heeft een goed luisterend oor, heel verhelderende feedback en prettige pittigheid in het persoonlijk gesprek. In de groep: heerlijk clean, geen ruis, uitnodigend.'
'Maria is ruimtegevend en benaderbaar.'


Meer informatie

Kosten

  • € 349,- Vast tarief
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, lid van de kloostergroep behorend bij de monniken van Schiermonnikoog (voorheen Abdij Sion). Binnen de Cisterciënzergroep Sion werd ze opgeleid tot geestelijk begeleider. Ze is gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Ze heeft een communicatiebureau dat zich richt op monastieke opdrachtgevers. Meer info: mariavanmierlo.nl en
    www.hebhethart.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld