MENU

Weekend Mindful omgaan met verlies

Stilstaan bij wat er in je omgaat als gevolg van een ingrijpend verlies in je leven (kort of langer geleden) kan helpen om een balans te vinden tussen de aandacht voor verlies en voor herstel. Mindfulness-oefeningen kunnen jouw draagkracht in het omgaan met verlies vergroten.


Een ingrijpend verlies kan je leven behoorlijk op de kop zetten. Niets is meer hetzelfde als daarvoor. Het leven gaat door en vraagt van jou om op een nieuwe manier verder te gaan.

Even echt stilstaan bij wat er in je omgaat kan dan helpend zijn. Een balans te vinden tussen verlies- en herstelgerichte zaken.
Mindfulness-oefeningen kunnen daarbij helpen. Je verbetert je (lichaams)-bewustzijn en leert om meer aanwezig te zijn in het NU.

In deze workshop krijg je handvaten om te oefenen in mediteren en in bewegen met aandacht.
Daarnaast krijg je de gelegenheid om in de groep ervaringen rondom je verliesbeleving uit te wisselen.

Mindfulness is door Jon Kabat-Zinn vanuit Boeddhistische oefeningen ontwikkeld voor ons, westerlingen en heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Onderzoek naar de effecten heeft uitgewezen dat het een positieve werking heeft bij mensen met stress- en/of depressieve klachten.
Het kan leiden tot een betere balans in lichaam en geest, een grotere draagkracht om lastige situaties aan te kunnen en het vermogen meer te genieten van alles wat goed is in jouw leven.

Enkele quotes van deelnemers:
"Wat mij betreft een perfecte - en niet overvoerde balans - tussen alle elementen van het programma.  Ik zal doorgaan op dit pad, het voelt als sterk nieuw gereedschap om verder te kunnen."  
Els

"Ik heb een grote stap gezet, doordat ik zo open en eerlijk over mijzelf heb kunnen vertellen. Ik ben er trots op, maar belangrijker is: het werkt zo helend om dit te delen met anderen. Ik heb dit zelf gedaan, maar het was mede mogelijk door jouw vakmanschap." 
Peter

"Ik heb het als heel goed ervaren en ben vol goede moed om wat me aangereikt is te onderzoeken en in praktijk te brengen. Ik weet dat mijn vlees zwak is in deze, maar dit is te waardevol - vind ik - om er niets mee te doen. Dus laat in mijn leven ga ik discipline leren omdat het in wezen vrijheid bewerkstelligt."  
Annemiek

In tijdschrijft Wending van september 2013 verscheen een artikel van Mieke Ankersmid over rouw en mindfulness.
Lees hier het hele artikel>>


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 2 oktober 19.30 uur t/m zondag 4 oktober 2020 16.00 uur
    Code: 20169

Kosten

Begeleiding


  • Mieke Ankersmid is een ervaren rouwtherapeut en mindfulness-trainer. Sinds de jaren '80 is zij op verschillende manieren bezig geweest met meditatie en lichaamsbewustzijn; de laatste jaren vooral in de traditie van de Vietnamese monnik Thcih Nhat Hanh die haar door zijn eenvoud sterk aanspreekt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld