MENU

Weekend Liefde begint met mij

Compassie met jezelf: het klinkt vanzelfsprekend en is weerbarstig in de praktijk. Tijdens deze weekendworkshop onderzoeken we wat ons belemmert, delen we ervaringen en oefenen we een vriendelijke en aandachtsvolle houding jegens onszelf.
Een weekend over Zelfcompassie

“ Ik ben wél vriendelijk tegen de ander, maar tegen mezelf vind ik dat lastig.”
“ Ik heb de neiging me weg te cijferen of mezelf voorbij te lopen”
“ Het lukt me niet om een fijne relatie op te bouwen.”
“ Ik vind het lastig om goed voor mezelf te zorgen, ook op lichamelijk vlak.”

Het is inmiddels uitgebreid onderzocht en bevestigd: liefdevolle aandacht hebben voor jezelf is heilzaam. We staan er positiever in het leven door en het vergroot ons vermogen om ook een liefdevolle verbinding aan te gaan met het leven en de mensen om ons heen.

Het klinkt dus misschien vanzelfsprekend, natuurlijk mag je ook liefde voor jezelf hebben. De werkelijkheid is dat de relatie die we met onszelf onderhouden vaak niet één van de makkelijkste is. Wat maakt dat we er soms zo’n moeite mee hebben om aandacht aan onszelf te schenken, mild te zijn jegens onszelf, goed voor onszelf te zorgen? Hoe komt het dat we onszelf soms zo moeilijk geven wat we een ander met het grootste gemak gunnen?

Dit is een weekend over de liefde, over Zelfcompassie. We gaan daarin ontdekken hoe we met aandacht en vriendelijkheid kunnen omgaan met onszelf. We zullen oefenen, we delen ervaringen en gaan voelen hoe het is om in onszelf thuis te komen.

We beginnen vrijdagavond met het hier en nu: hier sta ik, ik ben om bepaalde eigen redenen naar dit weekend gekomen.

Zaterdag laten we ons licht schijnen over de innerlijke criticus. Waar komt deze stem vandaan? En wat kun je doen om deze kritische stem minder hard te laten klinken? We doen oefeningen en geven ruimte aan dat wat gehoord of gezien wil worden.
We maken, als het weer het toelaat, een wandeling waarin we de liefde buiten om ons heen ontmoeten.

Zondag gaan we vanuit een goed gevoel over onszelf kijken naar de toekomst. Welke hobbels hebben we te nemen en hoe doen we dat? Hoe kun je vriendelijk blijven wanneer er dingen mis gaan? En we staan stil bij de vraag hoe we, vanuit een vriendelijke verbinding met onszelf, ook de verbinding met alles om ons heen aan kunnen gaan.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 28 juni 19.30 uur t/m zondag 30 juni 2019 13.30 uur
    Code: 19124

Kosten

Begeleiding


  • Klaas-Jan Pos is psychiater in een behandelteam voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek en complex trauma. In zijn werk is hij zich meer en meer gaan interesseren voor levensbeschouwelijke thema's en spiritualiteit. Bij bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand heeft hij een opleiding gevolgd om zich daar meer in te verdiepen.

    Sandra Pos is psychodynamisch therapeut en student Theologie en Levensbeschouwing. In haar werk als zelfstandig therapeut is ze gespecialiseerd in het onderwerp zelfcompassie en zelfliefde. De afgelopen jaren heeft ze meerdere online-programma’s gemaakt rond dit onderwerp.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld