MENU

Storytelling weekend; vertellen met flair

In één weekend workshop de kracht van storytelling ervaren, ‘durf’ aanboren en uw publiek meenemen in de verbeelding. De vernieuwende werkvormen met effectief resultaat onderscheiden naast de persoonlijke manier van werken. De theaterwerkvormen, storytelling- en presentatievormen zullen u verrassen.
Inspireren en verbinding met uw publiek

Bijzondere kracht van lichaamstaal
In deze workshop wordt u meegenomen in de wereld van Storytelling en bent u de verteller. Voor een goede presentatie is vertrouwen nodig. In jezelf en in je verhaal. Henriëtte geeft vertrouwen om stevig te staan, je boodschap authentiek over te brengen: bij de opbouw van het verhaal, het loslaten van techniek en de bijzondere kracht van lichaamstaal.

Inspirerende non-conformistische werkvormen
In deze workshop gaat u aan de slag met beeldend vertellen en presenteren. De basis van vertellende vertelstructuur, fantasietraining en presentatie komen aan de orde.
U leert middels improvisatie uw presentaties naar eigen hand te zetten, interactie met uw publiek op te bouwen en de ruimte optimaal te gebruiken.
Naast improvisatie wordt er ook gewerkt met bestaande verhalen. U gaat op zoek naar verbinding met uw verhaal vanuit eigen drijfveren.

Met 20 jaar podiumervaring heeft Henriëtte werkvormen ontwikkeld, die dicht bij de vraag van de verteller staat. Zij kijkt wat zich aandient en stuurt aan op uw ongekende mogelijkheden. Theatertechnieken, kleurgebruik, rekwisieten, vaart en verstilling zet zij in om u versteld te doen  staan van uw eigen kunnen.

De resultaten
- De ervaring en het vertrouwen dat u kunt vertellen.
- Spreekangst voor publiek heeft u overwonnen.
- U heeft ruimte durven nemen en uw verhaal vanuit een gezonde drive leren presenteren.
- U weet ontspannen te spreken en uw publiek te boeien en te inspireren.
- Daarnaast heeft u interactie met uw publiek leren opbouwen, zonder de regie te verliezen.
- U weet te improviseren, uw verhaal naar eigen hand te zetten.
- U kunt variëren met stemgebruik en bent zich bewust van lichaamstaal.
- U presenteert authentiek en vertelt uw verhaal vanuit eigen drijfveren en bron.
- U heeft tools ontwikkeld doe u een goed verhaal kunt opbouwen.

Voor wie
Voor een ieder die wil leren vertellen en presenteren, beroepsmatig, zakelijk of in eigen kring.
De verschillende niveaus van de deelnemers zijn afgelopen jaren nooit een probleem geweest, een ieder werkt op eigen ervaring en kunnen.

Ervaring
Henriëtte is de drijvende kracht achter ZILT. Als ZILT spreekt, spreekt Henriëtte de Graaf met haar jarenlange ervaring waarin ze haar sporen verdiend heeft op het podium. Met verteltheater en op congressen of zakelijke bijeenkomsten. Zij heeft in het verleden voor de IKON verteld en is gastdocent op diverse Hogescholen. Daarnaast verzorgt zij tal van presentatieprogramma’s en is executive presentatiecoach.

Zie ook ZILT performance & veranderingsprocessen ziltversterkt

 


Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.
 
Reacties deelnemers
“Na deze meerdaagse kon ik presenteren voor een groot publiek zonder angst, in eigen kracht.”

“Niets staat met dit resultaat zo dicht bij mezelf. Haar persoonlijke benadering, grote deskundigheid en actieve vernieuwende werkvormen onderscheiden”

“Zij weet de juiste snaar te raken, geeft vertrouwen waardoor ik effectief en met een geweldige drive heb leren vertellen”


Henriëtte heft een soort spanning op. Wat bij de mensen voorbij de horizon ligt, is binnen een dag in handbereik.”

“In het programma weet ze een sfeer te scheppen waarin deelnemers zich veilig voelen om te durven experimenteren. Ze faciliteert de beweging bij anderen”

“Zij is doortastend, energiek en benaderbaar en in verbinding met zichzelf en de groep”


“Henriëtte de Graaf weet je mee te nemen op de meest fantastische reizen door de verbeelding. Een wereld vol verrassingen. Vol passie vertelt ze, haar ogen spreken daar nog sterker in dan haar woorden. Het is niet verwonderlijk dat mensen graag met haar op pad gaan, ze wekt vertrouwen op met haar uitstraling”

“Deze workshop heeft mij fantasie-en improvisatie handvaten gegeven om structuur vast te houden in mijn vertelling. Haar bevlogenheid en betrokkenheid waardeer ik zeer”


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 11 december 19.30 uur t/m zondag 13 december 2020 16.30 uur
  Code: 20079

Kosten

 • € 338,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 398,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 438,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. U krijgt dan een aangepaste factuur.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Henriëtte de Graaf is inspirator en spreker, drijvende kracht achter ZILT. Ze heeft jarenlange podiumervaring met verteltheater en op congressen. Zij begeleidt mensen, teams en organisaties in veranderingsprocessen. Zij heeft in het verleden voor de IKON verteld en is gastdocent op diverse Hogescholen. Zij verzorgt diverse presentatieprogramma’s en is executive presentatiecoach.

  ZILT performance & veranderingsprocessen  www.ziltversterkt.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld