MENU

Weekend Meer verbinding in je leven

Een weekend om te verbinden met jezelf en de ander aan de hand van de uitgangspunten van geweldloze communicatie. Om te verwelkomen wat er in je leeft en verbindingen nieuw leven in te blazen.


Stel je voor ... dat je meer gemak, plezier en echte verbinding kunt ervaren met de mensen die je dierbaar zijn, of met collega’s op je werk. Dat onenigheid of irritaties sneller helder worden en misschien wel opgelost. Dat je anders om kunt gaan met de oordelen en verwijten die je hoort, en zelf minder vastraakt in boosheid, schuld of schaamte. 
Stel je voor dat je voor jezelf kunt zorgen èn in contact kunt zijn met de ander.
Zou jouw wereld er dan anders uitzien? Lichter, liefdevoller of met meer gemak? 

Verbindend en geweldloos 
Geweldloze Communicatie is ontwikkeld als NonViolent Communication door Marshall Rosenberg, een Amerikaans psycholoog (1934-2015). Letterlijk vertaald heet het in het Nederlands geweldloze communicatie en we noemen het ook graag verbindende communicatie omdat dit direct de intentie weergeeft van wat we ermee beogen. 
Deze vorm van communicatie gaat uit van respect en erkenning voor onze gevoelens en verlangens en heeft daarbij tegelijkertijd onze gelijkwaardigheid als mens als uitgangspunt. Dat wil zeggen dat, ook al heb ik misschien wel andere taken en verantwoordelijkheden dan jij, als mens zijn we gelijk. Óók als het moeilijk wordt en de ander dingen zegt of doet die ons raken. Dat we juist daar elkaar zoveel als mogelijk leren zien en beter verstaan om uit de verstrengelingen te komen. Want het geraakt kunnen worden op zich is niet het probleem, dat maakt ons mens. Wat het lastig maakt is dat het onze oordelen en verwijten kan stimuleren die we op het bord van de ander deponeren of waar we onszelf mee om de oren slaan.

Methode of proces 
Verbindende communicatie ondersteunt gezonde verbindingen waarbij ieder verantwoordelijkheid voor zichzelf kan dragen zonder de ander uit het oog te verliezen. 
Via de heldere en concrete handvatten wordt ook een bewustzijnsproces geopend over hoe ik in het dagelijks leven denk en spreek en de keuzes die ik daar wil maken. Het geeft zicht op onze aangeleerde patronen en helpt om er met iets meer mildheid naar te kijken en misschien wel wat losser van te komen. Het raakt aan een dieper besef van spiritualiteit en een vreedzame weg waarmee je ruimer naar jezelf en de wereld om je heen kunt kijken.

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, 
en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
gaat de meeste liefde verloren.”

Khalil Gibran

Misschien herken je dat dat je soms op je meditatiekussen echt wel compassie kunt voelen voor iemand waar je het moeilijk mee hebt, maar dat je in het contact dan zelf alweer zo snel geraakt werd dat je dingen zei die je liever niet had willen zeggen of je terugtrok? 
Je krijgt inzichten en handvatten om in dialoog te gaan waarbij integriteit en authenticiteit bewaard worden, ook in moeilijke situaties. Het helpt om stagnerende verbindingen weer tot leven te laten komen. 
En alles wat er in ons leeft is welkom, zodat we kunnen ervaren dat, ook al hebben we niet dezelfde wensen, onze verbinding toch kan stromen. 

We werken steeds met een klein deel theorie en meerdere werkvormen. Daarnaast gebruiken we eigen en voorbeeldcases als praktijkoefeningen om de inhoud aan bod te laten komen. Er is ruimte voor eigen onderzoek, oefenen, delen, ondersteuning en reflectie.
Iedere deelnemer ontvangt een werkmap en certificaat van deelname.

Reacties deelnemers:
Verhelderend en effectief in situaties waarin ik spanning of verwarrende emoties ervaar.”  
“Stoeien met de basisprincipes uit Geweldloos Communiceren werkt verbindend!”
“Wat een andere sfeer! Ik merk dat we direct een heel ander gesprek hebben”
“Veel eye-openers gehad”.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 339,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 399,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 439,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Helmie Willems, g
    ecertificeerd trainer in Nonviolent Communication en werken met systeemdynamieken. In haar beroepsleven maakt zij keuzes vanuit innerlijke bezieling waarbij het willen bijdragen aan gezonde relaties en teams een drijfveer is geworden. www.stilts.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld