MENU

Vierdaagse Jezelf ontmoeten in de stilte

Een paar dagen om in volledige stilte te ervaren wat zich NU in jou aandient. Zwijgen en jezelf ontmoeten, zodat wat diep in jou leeft aan het licht komt. Misschien confronterend, altijd helend. Ervaar hoe de stilte je innerlijk kan bevrijden. Er is gelegenheid voor een gesprek met de begeleidster.


Dit programma wordt ook aangeboden als midweekretraite, voor datum klik hier.

Toekenning van accreditatiepunten door SKGV (4 punten in de categorie "Spiritualiteit en bevoegdheid")

Stilte, je verlangt er soms naar. Even terugtrekken uit de drukke wereld en niets hoeven. Geen lawaai, geen verwachtingen van anderen, geen moeten. Ruimte nemen om te ervaren waar het voor jou werkelijk over gaat. Maar vaak blijft het bij verlangen naar en lukt het niet om vorm geven aan je behoefte aan stilte. Terwijl je weet of vermoedt wat het je kan brengen: rust en stilte in jezelf, weer in contact komen met wat wezenlijk is voor jou, de vrijheid ervaren die in jou is! En dit weer meenemen naar jouw dagelijks leven.

Daarom deze uitnodiging om je een paar dagen in stilte terug te trekken. In een groep en op jezelf. In een klooster waarin de traditie van bezinning en bezieling al jaren wordt geleefd en voelbaar is.

Hoe zien de dagen eruit:
We volgen een ritme van meditatie, samen eten, meditatief wandelen, de mogelijkheid tot een yoga-les en het bijwonen van korte vieringen in de kapel en vrije tijd. Dit alles in volledige stilte. Wel is er de mogelijkheid om een kort gesprek te hebben met de begeleidster.
Drie dagen om in alle rust te ervaren wat zich NU aandient en de tijd en ruimte te hebben voor wat je echt nodig hebt.

Reacties van deelnemers:
“Wat kwam er veel op me af toen ik weer thuis kwam na de stilte dagen. Maar ik bleef er erg rustig onder, stap voor stap en één ding tegelijk. Dat doe ik nog steeds.
Ik ben weinig aan het piekeren en ik zie het wel ... nu is goed.
Ik vind dat het goed gaat en het heeft mij zoveel rust en helderheid gegeven! Meer dan al die hulpverleners bij elkaar! Ik kan heel goed op mezelf vertrouwen!
Ik ga dit zeker herhalen, misschien tot volgend jaar!”
Meintsje Hoeksma

"Wat waren het heerlijke dagen. Ik heb mezelf gevonden, het meest kostbare. Ik koester het en ben er zuinig op. Ik merk dat ik rustig ben, ook nu ik weer thuis ben.
Ik voel grotere aantrekkingskracht naar mijn man en laat de kinderen meer los. Wat een prachtige ervaring."
Nicole Gerritsen

“Bijzonder hoe verbonden je kan zijn met mensen/de groep zonder dat je met elkaar spreekt en elkaar dus niet kent, maar misschien dus toch wel een beetje. Na de dagen voel ik me een stuk rijker en dat gevoel is zeer prettig. Mijn partner (die thuis was) en ik voelen na deze dagen veel meer verbondenheid met en begrip voor elkaar. Bedankt voor je prettige manier van begeleiding en hoe hoog de berg was om eraan deel te nemen, hoe vrij voel ik me nu om dit wellicht in de toekomst nogmaals bij je te doen.”

 


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Erna Bakker begeleidt je bij het terugvinden van balans en vrijheid in jezelf én in je relaties. Zij doet dit vanuit haar jarenlange ervaring als therapeute, coach en ervaringsdeskundige.
    www.leefjevrij.nu
     

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld