MENU

Weekend Tijdsurfen en aandacht

Tijdsurfen brengt ons terug naar natuurlijke aandacht en een gevoel voor het juiste moment. De intuïtie komt tot leven en krijgt haar juiste plek. Het aanleren van het Tijdsurfen wordt gecombineerd met meditatie en stiltemomenten.
Het lijkt wel of de wereld steeds ongeduldiger ronddraait. Informatie komt sneller en in kleinere eenheden op ons af. Van alle kanten lijken onzichtbare stemmen onze aandacht te trekken. We kunnen al gauw versnipperd raken en ons vooral met kleine zaken bezig houden terwijl de wezenlijke taken blijven liggen. Na een drukke dag vragen we ons af wat we nu eigenlijk gedaan hebben. ‘s Nachts worden we wakker en malen ons zorgen over wat nog moet gebeuren.

Tijdsurfen draait het roer om. Je krijgt de regie terug in handen. Je focus verbetert en de aandacht is bij wat je doet. Je lichaam voelt ontspannen aan en er ontstaat rust in je hoofd. Vaak werk je ongestoord en ben je creatief. De email neemt niet de overhand maar staat ten dienste van je werk. Je bent met de echt belangrijke taken bezig. Je geniet van de dag en van je werk.

Het weekend Tijdsurfen en Aandacht schept een eiland van rust, dat zich later zal voortzetten in het dagelijks leven. De workshop waarin je leert tijdsurfen wordt harmonisch afgewisseld met momenten van meditatie en stilte. Er is interactie met de andere deelnemers maar ook tijd voor jezelf en aandacht voor de omgeving en de natuur.
Na het weekend ontvang je gedurende drie weken opvolgmails, zodat je ook op langere termijn geïnspireerd blijft om te gaan tijdsurfen.

De meditatie is gebaseerd op zenmeditatie. Beginners zijn ook van harte welkom. Op de eerste avond is er een introductie in de meditatie en wordt geoefend wat voor jou de beste houding is.

Recensie
Ik heb het 'Zen en Tijdsurfen' weekend in het Klooster in Huissen met veel plezier gevolgd. Het heeft me veel handvatten en inzichten gegeven. Ik begin op een andere manier naar tijd te kijken. En zie dat er op een heel praktische manier in het nu geleefd kan worden, het brengt zo veel rust en zo veel hoef ik helemaal niet anders te doen. Dank je wel voor alle informatie die je op een prachtige en heldere manier aanreikt. Het brengt me heel veel. Suzanna Vos

Programma
Vrijdag
19.30 uur: Ontvangst
20.00 - 21.00 uur: introductie in meditatie
De verdere avond is vrij

Zaterdag
8.00 uur: Lauden met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
8.30 uur: Ontbijt
9.30 - 10.30 uur: Meditatie
10.45 – 12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Warme maaltijd in stilte
14.30 – 16.30 uur: Workshop tijdsurfen
17.30 uur: Avondmaaltijd
18.30 uur: Vespers met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
19.30 – 20.30 uur: Meditatie
20.45 uur: Avondwandeling

Zondag
8.00 uur: Lauden met de kloostergemeenschap (voor wie wil)
8.30 uur: Ontbijt
9.30 – 10.30 uur  Meditatie
10.45 –12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Broodmaaltijd
14.00-15.00 uur: Afsluiting

 


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 17 november 19.30 uur t/m zondag 18 november 2018 16.00 uur
    Code: 18087

Kosten

Begeleiding


  • Paul Loomans
    , oprichter van De StressOntknoping, auteur van ‘Ik heb de Tijd, handleiding in Tijdsurfen’ en ‘Goed gevoel, emoties als medicijn’. Paul Loomans is zenmonnik sinds 1984. Hij begeleidt mensen individueel en in groepen om vanuit rust leven. Daarbij hanteert hij een zelf ontwikkelde methode op basis van zen-inzichten.
    www.destressontknoping.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld