MENU

Van Oud naar Nieuw - Levensvreugde

Volgeboekt!

Met inspirerende teksten uit het boek van vreugde - gesprekken tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu.


Inspirerende en gezellige dagen in het klooster, om het Oude Jaar af te ronden en het Nieuwe Jaar in te luiden. Voor alle leeftijden. Met inspirerende teksten, creatieve en bezinnende workshops, feestelijke momenten en stiltes, meditaties en rituelen, films en goede gesprekken, tijd in de groep en tijd voor jezelf, heerlijke kloosterspijzen en mogelijkheid tot deelname aan de gebeden van de kloostergemeenschap. Naast een veelvoud aan workshops in de middag is er ’s avonds de mogelijkheid om gezamenlijk naar een film te kijken, een broedergesprek met iemand van de Dominicaanse gemeenschap te voeren of voor een eigen invulling te kiezen. Dit laatste geldt trouwens voor het gehele programma.

Er worden verder rondleidingen door het klooster gegeven voor wie hier voor het eerst komt. En natuurlijk zullen we samen op creatieve en bezinnende wijze – of swingend -  het oude jaar afsluiten en feestelijk het nieuwe jaar inluiden.

Elke ochtend gaan wij in kleinere oase groepen uiteen en bespreken we een tekst, gedachte of uitspraak rondom het thema levensvreugde. 


Gehele of gedeeltelijke inschrijving is mogelijk, ook verschillende overnachtingsmogelijkheden met ieder een eigen prijskaartje: een- of tweepersoonskamer en slaapzaal.
 

Er zijn 3 verblijfsopties:

- Donderdag 27 december 2018 11.00 uur t/m dinsdag 1 januari 2019 16.00 uur
- Donderdag 27 december 2018 11.00 uur t/m zaterdag 29 december 2018 17.00 uur
- Zaterdag 29 december 2018 14.00 uur t/m dinsdag 1 januari 2019 16.00 uur

Per datum is het mogelijk te kiezen voor verblijf op een slaapkamer of om samen met een aantal personen in een groepsverblijf te overnachten. In geval van het groepsverblijf is een 1-persoons kamer niet mogelijk. 


Meer informatie

Kosten

  • Verblijf van 29-12 tot 1-1 op 1 of 2 persoons kamer  € 299,-
  • Verblijf van 29-12 tot 1-1 in groepsverblijf  € 189,-
  • Groepsverblijf max. 8 personen op slaapzaal

Begeleiding


  • Martina Heinrichs, theologe in dienst van het dominicanenklooster 
    En verder Misha Beliën, zen docent en filmmaker; Eva Martens, studentenpastor Hogeschool Arnhem Nijmegen; Laurence Mol, vrijwilliger en gastheer
    Verder werken mee: Jacques van der Smissen, geestelijk verzorger Canisius Wilhelmina ziekenhuis Nijmegen (workshops Meditatief wandelen, labyrint lopen, klankschalen); Gitta Nieuwenburg (workshops Schilderen met hart en ziel); Hanna Rijken (zangworkshops ‘Zingen met Hildegard van Bingen’); José Sueters (clownsworkshops Com-passie en Levenskunst ); Fransien Lentjes, medewerkster van het klooster “Een nieuw begin” (bloemschikken), Henk Jongerius O.P. over het Weihnachtsoratorium van Bach, e.a.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld