MENU

Starten met zenmeditatie

Op deze dag oefen je met zenmeditatie en krijg je meer inzicht in hoe zen bijdraagt aan een diep gevoel van vertrouwen. Een dag die uitdaagt, inspireert, en ontspant.


Wat is zen?
Heb je wel eens zo’n moment ervaren dat alles in je leven goed voelde? Soms zijn er ineens momenten van groot vertrouwen, dat alles goed is zoals het is. Die momenten zijn natuurlijk niet altijd toegankelijk, maar oefening baart hier kunst. Kort gezegd is zen een levensfilosofie waarmee je dit vertrouwen oefent en ervaart. Oftewel de oefening en ervaring van, zo schrijft zenfilosoof Misha Beliën: ‘ons geluk’.

Wat houdt de dag ‘Starten met zenmeditatie’ in?
Tijdens deze dag ga je oefenen met mediteren en krijg je meer inzicht in hoe meditatie bijdraagt aan dit gevoel van vertrouwen. Het programma bestaat o.a. uit zenmeditatie en momenten van uitleg en onderlinge uitwisseling. Zo kunnen er gedurende de dag onverwachts kwartjes voor je vallen. Grote kans dus dat je met meer zelfinzicht naar huis gaat. En niet onbelangrijk: de lunch is inbegrepen en wordt door het klooster ook altijd goed verzorgd!

Voor wie is deze dag?
Deze dag is geschikt voor iedereen met interesse in een authentieke en doorleefde ervaring van levensgeluk. Zen biedt een ‘nuchtere’ vorm van spiritualiteit die gestoeld is op de eigen ervaring. Daardoor is zen een toegankelijke en praktische filosofie die zowel geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar meer rust, maar ook voor mensen met ‘grote’ levensvragen. In de zenbeoefening blijken de uiteenlopende vragen en onzekerheden namelijk vaak op hetzelfde neer te komen. Kunnen we ons levensgeluk oefenen en ervaren in dit moment?

Schrijf je nu in voor een van de komende dagen en Misha ziet je graag tegemoet!

Reacties van eerdere deelnemers:
‘Ik voelde me onafhankelijker en durfde meer mezelf te zijn.’

‘Met aandacht dingen doen is fijn en geeft inzicht in onverwerkte ervaringen.’

‘De zenmeditatie was uitdagend en positief prikkelend.’


‘Bijzonder om te merken dat ik normaal alleen voor anderen bezig ben.’

‘Eerst voelde ik me onrustig tijdens de stilte, maar later werd deze rustgevend.’

‘Mooie focus op de openheid van dit moment.’

‘Mediteren geeft rust.’


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Misha Beliën
    studeerde af in de filosofie op het thema 'geluk'. Eerder startte hij de opleiding 'Beeld en taal' aan de Rietveld academie.
    Vanaf zijn studententijd heeft hij zich verdiept in zenmeditatie. Dit resulteerde in acht jaar intensieve zenbeoefening binnen Zen.nl en twee trainingsperioden in een klooster in Zuid-Korea. Momenteel verdiept hij zijn zenbeoefening bij verschillende zenmeesters en werkt hij als zelfstandig filmmaker, schrijver en zeninstructeur. www.mishabelien.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld