MENU

Weekend Stilte in je dag brengen, bezield blijven in je leven

Tijd nemen om tot jezelf te komen. Dat is waar we ons allereerst op richten deze twee zomerse dagen. Daarna kijken we naar je verlangen om meer stilte in je bestaan te brengen en hoe je wens werkelijkheid kan worden.


Zo werk je aan een geïnspireerd leven waardoor je opgeladen blijft.


Het leven van alledag is veeleisend en dagen vullen zich ongemerkt met wat er van je gevraagd wordt en wat je van jezelf vraagt. Je kunt daardoor je focus verliezen op wat echt belangrijk voor je is, waar je ziel naar verlangt.  Een vakantie of een dagje sauna werkt ontspannend en kan je wens om het anders te doen wakker maken. Alleen….de werking ervan is vaak kortstondig.

Deze zomerretraite biedt een mooie gelegenheid om het dagelijks leven even los te laten en op te merken hoe het werkelijk met je is. Je hoofd mag even een stap terug doen om te ontdekken hoe het was om zich te verwonderen. Daarnaast krijg je de gelegenheid uit te vinden hoe je stilte duurzaam een plek geeft in je dag. Stilte om te zijn met jezelf, op jouw manier, zodat je kunt voelen wat er echt toe doet. Je handelen komt dan voort vanuit je natuurlijke zelf. Zo ontwikkel je de kunst om bezield en opgeladen te blijven in je dagelijks leven.

Zaterdag: naar de stilte en je verlangen
Een verandering heeft kans tot slagen als er ruimte is voor het nieuwe. We beginnen deze dagen daarom met innerlijk ruimte maken door fijnzinnig en bewust lichaamswerk, zoals yoga en aandachtsoefeningen. Door te aarden en te ontspannen herinner je je de verbinding met je lichaam. Daarna verdiepen we met elkaar de stilte, de bron van je essentie, met behulp van (adem)meditatie en natuurbeleving buiten. Verder gebruiken we visualiseren, tekenen en schrijven om je ervaring te verdiepen en jouw verlangen in beeld te krijgen.

Zondag: van wens naar werkelijkheid
Op zondag staat de vraag centraal: ‘Als ik mijn verlangen recht wil doen, wat betekent dit dan voor mijn dagelijks leven?’ We doen verruimende oefeningen en wisselen uit om van elkaar te leren. Daarbij stimuleer ik op verschillende manieren je uit te drukken en concreet te zijn. Je onderzoekt hoe je belemmeringen achter je kunt laten en zet een eerste stap in de gewenste richting. Zo draag je zelf bij aan het voorkomen van uitputting en richt je je op wat jou zin geeft.

Heilzaam ritme
We zullen deze reis samen gaan; veel in stilte, met jezelf, in het heilzame ritme van dit levende klooster en in de aandachtige sfeer die we met elkaar creëren. We volgen daarom de getijden van het klooster, eten in stilte en nemen tijd voor uitwisselingsmomenten.

Joyce Lakwijk over zichzelf en haar werkwijze
Graag begeleid ik je om die stappen te zetten die nodig zijn om meer tot je recht te komen, vanuit innerlijke kracht en inspiratie. Ik leer je je hartsverlangens praktisch te maken en je handelingen te verbinden met je ziel.

Mensen waarderen mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Ze voelen zich snel bij mij op hun gemak door de persoonlijke en ervaringsgerichte werkwijze. Ik ben helder, uitnodigend en liefdevol en put waar nodig uit communicatieve, energetische, meditatieve en creatieve werkvormen en de natuur.

Citaten oud-deelnemers
“Deze retraite geeft veel ruimte voor de eigen zoektocht, maar juist door dit samen te doen wordt het eigen geluid versterkt en geïnspireerd”
“Joyce is een erg prettige cursusleider die met rust, openheid en warmte de opdrachten uitlegt”
“Joyce is als een anker waardoor ik naar binnen kan keren. Ze biedt een veilige plaats zodat mijn talenten wakker mogen worden”

“Eindelijk neem ik mijn verlangen serieus”
“Ik heb weer contact met blijheid, vreugde”


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk, begeleider bezinning en retraite in kloosters, coach en communicatieadviseur
    www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld