MENU

Camini: een weekend-pelgrimage te voet, in beeld, stilte en gesprek

In dit weekend gaan we op pelgrimstocht. Samen gaan we op pad en tegelijkertijd volgt ieder zijn of haar eigen weg.


We creëren ruimte voor dát wat er is. Je ontdekt wat er onder de oppervlakte borrelt. We gaan op pad om dit te verkennen. Dat is de essentie is van pelgrimeren. We maken meerdere wandelingen. Deze wandelingen zijn allemaal weer verschillend: de ene is kort, langzaam en met volle aandacht. Een ander juist langer om de gedachten te kunnen laten gaan. Soms ben je op jezelf gericht, of juist naar buiten en op anderen gericht. De wandelingen doen we in stilte. 

Ook beoefenen we, voor wie wil, zit- en loopmeditatie en Tai Chi. Tai Chi is een meditatie in beweging, in feite net als het lopen zelf. De bewegingen zijn rond en zacht. Ze veren mee op je ademhaling. Met deze bewegingen breng je lichaam en geest tot rust, zodat er ruimte ontstaat voor bezinning.

Daarnaast maken we een levenskaart. Een landkaart geeft antwoord op de vragen: “Waar ben ik?” en “Hoe kom ik waar ik wil zijn?”. Op creatieve wijze maak je stap voor stap jouw eigen routekaart. Het gaat om het verbeelden van je inzichten, gevoelens en ideeën.

Door het weekend heen delen we verhalen. We voeren gesprekken over thema’s die horen bij pelgrimeren, zoals vertrouwen, eenvoud, loslaten en omgaan met de stilte. Geheel in pelgrimstraditie delen we de maaltijd, en delen we ervaringen.

Het weekend begint op vrijdagavond en eindigt zondagmiddag.

Ervaringen van deelnemers aan een Camini:
“Het laat je broeden op een vraag die je mee kunt nemen op dit zwijgende, zintuiglijke avontuur. Ik voel de wind, de stenen en aarde waarop ik loop, heel bewust, mijn connectie met de natuur, de symfonie van de ganzen. De Camini verbindt je met de anderen –die je niet kent- maar die je hoort lopen in hetzelfde ritme, ieder in zijn/haar eigen verhaal. Bij terugkomst is het delen van de details die voor jou belangrijk zijn een mooie manier om het af te sluiten en de verbinding met elkaar te bevestigen.”

“Voor mij is de kracht van de Camini de rust, en het samen zijn maar toch de stilte ervaren. Ook bezinnen en opladen.”

“Het is voor mij een manier om te bezinnen, maar vooral ook om los te komen.”

Lees hier de blog van deelnemer Anne van Winkelhof

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 16 september 19.30 uur t/m zondag 18 september 2022 14.30 uur
    Code: 22175

Kosten

  • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 349,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld