MENU

Leren van vergeten bronnen: filosofie als levenskunst

Wie ben ik? Heeft mijn leven zin? Hoe leef ik een goed leven? Via 'vergeten' bronnen uit de filosofie en wijsheidstradities verdiepen we ons in belangrijke levensvragen en in de kunst van het bestaan.
Onbewust is iedereen wel eens filosoof. Wie ben ik? Heeft mijn leven zin? Hoe leef ik een goed leven en hoe ga ik om met tegenslag? Deze vragen spelen van oudsher een rol in de filosofie en in mystieke en andere wijsheidstradities. Tijdens dit etmaal bespreken we de levensvragen zoals deze zijn uitgewerkt door denkers zoals Aristoteles, Meister Eckhart en Sartre. Hoe kunnen deze levensfilosofen een bron voor ons zijn om een bewuster leven te leiden? Op welke manier geven zij invulling aan de kwetsbaarheid van het bestaan?


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 21 mei 11.30 uur t/m woensdag 22 mei 2019 19.00 uur
    Code: 19116

Kosten

Begeleiding


  • Welmoed Vlieger studeerde Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en vervolgens Wijsbegeerte. Zij werkt momenteel aan een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek aan de VU en is columnist bij dagblad Trouw. Meer informatie: www.welmoedvlieger.nl

    Jelle van Baardewijk is filosoof en ethicus. Hij schreef een proefschrift over ethiekonderwijs. Thema’s: filosofie, spiritualiteit, management, verantwoordelijkheid, techniek, economie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld