MENU

Driedaagse Inzichtmeditatie retraite Ontspannen in het huidige moment

Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We ontwikkelen een ontspannen gewaarzijn van alles wat zich in ons kan voordoen.


We hoeven niet te analyseren maar leren patronen zien die ons rust of onrust brengen.  Deze wijze inzichten helpen ons om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen.De retraite is voor beginners en gevorderden een uitnodiging om contact te maken met onze innerlijke stilte. In deze oefening ontspannen we steeds weer overnieuw. Tijdens de Driedaagse herinneren we onszelf steeds weer overnieuw aan het huidige moment. We leren te verblijven in een natuurlijk gewaarzijn waarin we onszelf steeds beter leren kennen.

Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. Ook zullen we mildheidsmeditatie oefenen. Gedurende het programma zijn er korte inleidingen, momenten ​van uitwisseling en kun je vragen stellen en je ervaring delen met Riët .

Dana
Deze retraite wordt begeleid op basis van donatie/vrijgevigheid (dana in het pali). Sinds oudsher wordt de dhamma, de lessen van de Boeddha, doorgegeven op basis van dana. Vrijgevigheid brengt vreugde, zowel bij de gever als bij de ontvanger.

De kosten voor het verblijf en de maaltijden in het klooster worden vooraf geïncasseerd, deze bevatten geen vergoeding voor de begeleiders. Echter aan het eind van de retraite is gelegenheid om vanuit vrijgevigheid een contante bijdrage ter ondersteuning van de begeleiders te geven. 

NB Op het aanmeldformulier is het mogelijk een gift in te vullen. Om verwarring te voorkomen: dit betreft een gift aan het klooster en niet aan de begeleiders.

Dit programma wordt ook aangeboden als Vierdaagse Inzichtmeditatie retraite.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 224,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 254,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 284,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief 1-persoonskamer. De bijdrage voor de begeleiders (dana) geschiedt contant tijdens het programma. De gift die u in kunt vullen op het aanmeldformulier betreft een gift aan het klooster.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Riët Aarsse
      De afgelopen jaren was ze half time in Azië voor meditatie, studie en dhamma service. Ze begeleidt cursussen en korte retraites. Zij is gegrepen door de wijsheid van de teksten en diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma teweeg kan brengen in en tussen mensen. (www.amsterdaminzichtmeditatie.nl)

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld