MENU

Meerdaagse Leven van binnenuit

De langste reis is de reis naar binnen – woorden van Dag Hammarskjöld. Deze dagen bieden je tijd en ruimte om bewust stappen te zetten op deze weg. We laten ons aan de hand nemen door bijbelverhalen, christelijke mystici en beeldende kunst.
Aan het begin van deze retraite nemen we de tijd om te verkennen hoe jouw weg met God tot nu toe gegaan is. Daarna verdiepen we ons afwisselend in bijbelverhalen, in teksten van middeleeuwse en hedendaagse mystici en in beeldende kunst. Deze helpen ons op weg naar binnen. We raken steviger verankerd in ons leven, in God. En we verkennen deze dagen ook de beweging weer naar buiten. Op welke manier kan het dieper wortelen in God vruchtbaar worden in mijn leven?

De stilte is vitaal onderdeel van dit programma. Elke avond eindigen we met stiltemeditatie. Tussen de programmaonderdelen door bewaren we onder elkaar de stilte – ook tijdens de maaltijden. Dit om jezelf en elkaar de gelegenheid te geven om de ervaringen die je opdoet, dieper te doorleven.

In het programma is genoeg ruimte voor tijd voor jezelf. Tijd om te wandelen, te schrijven, te mediteren.

Wie wil, kan een bewijs van deelname ontvangen (13,5 studiebelastingsuur).

Opbouw van de dagen:
08.00 uur: lauden
08.30 uur: ontbijt (in stilte)
10.00-12.30 uur: programma
12.30 uur: maaltijd (in stilte)
15.00-17.30 uur: programma
17.30 uur: maaltijd (in stilte)
18.30 uur: vespers
19.30-20.30 uur: programma
20.30 uur: stiltemeditatie

Reacties van deelnemers:
'Ik ben dichter bij de Bron gekomen.'
'Ik ga weer naar huis met vertrouwen om verder te gaan op de weg van de innerlijkheid.'
'Marga is zeer toegewijd en communiceert open en met humor. Ze werkt van binnenuit.'

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 8 juni 19.30 uur t/m vrijdag 10 juni 2022 16.00 uur
  Code: 22145

Kosten

 • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 349,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Marga Haas
  , theologe, verdiept zich in spiritualiteit en mystiek. Ze schrijft en (s)preekt er inspirerend over in publicaties en tijdens lezingen, kerkdiensten en retraites. Lees o.a. haar blog op www.margahaas.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld