MENU

Etmaal persoonlijk leiderschap en zingeving voor bestuurders Primair Onderwijs

Tijdens het etmaal dagen actuele ontwikkelingen in onderwijs en samenleving ons uit tot verinnerlijking. We voeren hierover het goede gesprek met elkaar en worden uitgenodigd tot zelfreflectie. 
 


Werken in het onderwijs is zeer intensief. Werkers in het onderwijs staan in de frontlinie van de samenleving en ervaren actuele ontwikkelingen in de samenleving heel direct. Technologisering, individualisering, hoge verwachtingen en druk. Al dat doet veel met de werkers, als persoon en als professional. Zijn ze in staat grip te houden op hun leven en werken? Zie hierover het onlangs verschenen rapport Het betere werk. Een nieuwe maatschappelijke opdracht van Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Graag nodigen we u uit voor een etmaal voor bestuurders primair onderwijs. Tijdens het etmaal dagen genoemde actuele ontwikkelingen in onderwijs en samenleving ons uit tot verinnerlijking. Verinnerlijking staat voor zelfreflectie om na te gaan wat het met ons doet en welke wegen wij gaan om ‘grip’ te houden. Tijdens het etmaal voeren we het goede gesprek met elkaar en worden we uitgenodigd tot zelfreflectie. 

De ervaringen van de deelnemers aan het eerste etmaal waren zeer positief:

“Het etmaal heeft mij geholpen om afstand te kunnen nemen en daardoor nieuwe mogelijkheden te zien.”
“De uitwisseling en de rust deden mij goed. Dit is anders dan anders.”
“Ik heb geleerd van de levenservaring van anderen en mijn innerlijk kompas aangescherpt.”


Meer informatie

Datum

  • Woensdag 10 juni 17.00 uur t/m donderdag 11 juni 2020 13.00 uur
    Code: 20212

Kosten

Begeleiding


  • Theo van der Zee

    Was onder andere als docent, opleider, en lid van bestuur werkzaam in het onderwijs, en werkt momenteel als adviseur bij Verus en onderzoeker bij het Titus Brandsma Instituut. 


    Dick Lieftink

    Heeft op verschillende plaatsen, in verschillende functies en in verschillende sectoren zijn bijdrage geleverd aan het onderwijs. In zijn laatste onderwijsfunctie was hij voorzitter van het CVB van de BMS Friesland (32 scholen voor PO). Momenteel is hij begeleider bij het Dominicanenklooster.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld