MENU

Winterretraite Volg je innerlijke stem - door Art to be you

3 Dagen vlak voor kerst uit de drukte tot bezinning komen. Op speelse wijze breng ik je tot de kern van wat er bij jou van binnen leeft. Dit brengt je helderheid en innerlijke rust. Via creativiteit, mooie verhalen, meditaties muziek en bewegen help ik je los te laten wat je niet meer dient, compassie voor jezelf te vinden en te vertrouwen op wat er komt. 

'Volg je innerlijke stem' 
'We carry inside us the wonders we seek outside us.' - Rumi- 

" Tijdens deze 3 daagse winterretraite brengen we het donker in ons naar het licht. We doen afstand van oude zaken die ons niet meer dienen en scheppen ruimte voor het nieuwe, dat al in ons is en graag naar boven wil komen. 
Wat zit er bij jou onder de grond verborgen? Welke nieuwe zaadjes zijn er in jouw aanwezig? Op speelse wijze gaan we in een kleine groep (8-12 deelnemers) de diepte in om dat te ontdekken. Wat wil in er in jou gehoord worden? Wat wil er bij jou in het voorjaar uitkomen? Daar laten we terwijl het buiten donker wordt het licht op schijnen." 

Ik hou van de stilte en het op mezelf zijn. In de stilte hoor je wat je innerlijke gids je te zeggen heeft en krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt. Stilte is niet iets om bang voor te zijn. Je krijgt er weer contact met je ziel mee en die wijst je de weg bij het maken van belangrijke keuzes. Ook al zijn er nog zoveel gedachten -stemmen in je hoofd- en mensen om je heen die iets anders tegen je zeggen.

Samen uitwisselen
Het is fijn om het op jezelf zijn niet alleen te hoeven doen, maar samen in een groep waar je kunt uitwisselen over wat je ervaart en beleeft. Wat er in je omgaat. Als je gaat delen wat er echt in je leeft dan zul je zien dat je veel meer deelt met de ander dan je eerst dacht. Ook al is daar soms moed voor nodig. Het uitwisselen en delen van ervaringen met de ander verbindt. Je bent niet alleen in wat je denkt en wat je voelt. Ook al denk je dat soms en is de muur die je hebt opgebouwd nog zo hoog.

"At the center of your being, you have the answer; you know who you are. And you know what you want." Lao Tzu

Dat betekent het loslaten van beelden waaraan iets moet voldoen en iets op pure wilskracht proberen voor elkaar te krijgen. Daarmee put je jezelf alleen maar uit. Jezelf overgeven aan dat wat er op dat moment is, met alles wat dat op dat moment ook met zich meebrengt (pijn, woede, verdriet, angst), ook al weet je dan nog niet wat het je gaat brengen. Daarin kunnen ontspannen en van binnen weten dat het goedkomt. Je verheugen op het nieuwe. Dat is waar voor mij vertrouwen over gaat. 

Samen plezier beleven!
En naast al het harde werken, het iets voor elkaar willen krijgen, iets willen kunnen, ergens voor vechten,... en naast de stilte, het naar binnen keren, mediteren en bezinnen, is het zo belangrijk dat we het plezier in ons blijven voelen. Gewoon genieten en plezier hebben, laat je levensenergie stromen. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt er tussendoor ook veel gelachen! Zo wordt het niet te zwaar en blijft het luchtig.

“The moment you completely accept your non-peace, your non-peace becomes transformed into peace. Anything you accept fully will take you into peace. This is the miracle of surrender.” 
Eckhart Tolle

Deze retraite wordt georganiseerd door Art to be you, voor meer aanmelding en meer informatie kijk op arttobeyou.com


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 13 december 16.00 uur t/m zondag 15 december 2019 16.00 uur

Kosten

Begeleiding

  • Deze retraite wordt georganiseerd door Art to be you

    Mayke Mars, Art to be you
    'Ik ben eigenaar van Art To Be You, de kunst om te zijn wie je écht bent. Daarin komen mijn drie passies: psychologie, creativiteit/kunst en spiritualiteit samen. Met mijn liefdevolle en scherpe blik help ik je graag om helder te krijgen wat er voor jou wezenlijk toe doet. Waar je afstand van kan nemen, omdat het je niet meer dient. Niet alleen door te praten, maar vooral door te voelen. Als kunstenaar geef ik hier uitdrukking aan in mijn schilderijen en sculpturen. Ik hoop dat mijn beelden iets in de toeschouwer raken en er zo van binnenuit een beweging op gang komt.'

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld