MENU

Yoga en dans retraiteweekend - Zijn is leven

Zijn is leven! In deze retraite met de unieke combinatie van dans en yoga wordt je uitgenodigd de weg naar binnen te gaan om dat wat je werkelijk bent tot expressie te laten komen.
De volgende aspecten staan tijdens dit weekend centraal: 

Expressie van je ware zelf;
Meegaan met het ritme van het leven;
Zijn met wat er is;
Dans als er muziek is;
Beweeg vanuit de stilte;
Comfortabel zijn met stilte als er stilte is;
Verbinden met anderen als er anderen zijn;
Compleet zijn als je alleen bent.

Via dans wordt je uitgenodigd om te voelen wat er van binnen uit naar buiten wil, wat in beweging wil komen. De muziek, het ritme en jouw lichaam zijn instrumenten om hier uitdrukking aan te geven. Dansen zonder vaste passen of choreografie vraagt van je om te zijn precies zoals je bent en los te laten hoe je zou moeten bewegen. In dans mag je tot uitdrukking brengen wat je in je dagelijks leven ervaart: vrolijkheid, verdriet, passie, vreugde, speelsheid, terughoudendheid, uitbundigheid en beweeg je samen of alleen.
Kortom, alles mag er zijn en niets is goed of fout. Zo kun je ontdekken welke dagelijkse maskers en rollen knellen, niet passen en afgezet willen worden. Om zo steeds meer je ware zelf te ervaren, deze de ruimte te geven en daar vanuit te gaan bewegen. En deze beweging, deze dans, dat ben jij. Jouw mooie en liefdevolle aard ontdekken, wat een vreugde om zo tot ware expressie te komen!

Yoga is een ervaringsgerichte en complete methode om jezelf te organiseren en te ontwikkelen in een compleet, gezond en gelukkig mens. Het daagt uit om steeds meer je werkelijke zelf te zijn en jezelf te ontdoen van alle beperkingen die in de weg staan om harmonieus en écht te leven. De staat van je mind  bepaalt de kwaliteit van je leven, van je adem en van je lichaam. Deze yoga benadering komt niet uit een bepaalde stijl van yoga, maar is eigenlijk gewoon yoga zoals het is.
We leren de taal van moeiteloosheid kennen om moeiteloos door het leven te gaan. De yogasessies zijn gebaseerd op het balanceren van lichaam, adem en mind via houdingen, ademtechnieken, chanten en meditatie. Waarbij je gehele zelf betrokken wordt op elke laag -lichaam, energie, mind, wijsheid en ziel- en je laat uitlijnen met je Zelf, wat de bron is van geluk, liefde en van alles wat er gebeurt.

In het weekend waarin we de langste dagen van het jaar ervaren, kan je je in de bedding van het kloosterleven even terugtrekken uit het alledaagse en jezelf ruimte en verbinding gunnen. En je laten prikkelen, jezelf aankijken om van daaruit te genieten en gewoon te zijn. Te ervaren dat je geen leven hebt: je bent leven!

Je bent van harte uitgenodigd om je open te stellen voor de reis met, via en naar jezelf. Iedereen is welkom, ervaring met yoga en dans is niet nodig!

Programma 
Vrijdag 19 juni
19.30u: Aankomst en welkom
20:00u: Kennismaking en kort programma met meditatie in beweging

Zaterdag 20 juni
8:00u: Yoga (meditatie, houdingen)
9.30u: Ontbijt (licht)
11.00u: Pranayama (ademtechnieken) en Yoga achtergrond (filosofie van leven)
12.30u: Warme lunch
13:00u: Vrije tijd
15.00u: Dansexpressie
17.30u: Avondbrood
21.30u: Midzomernacht-ritueel buiten in de tuin

Zondag 21 juni
8:00u: Yoga (meditatie, houdingen)
9.30u: Ontbijt (licht)
11.00u: Yoga achtergrond (filosofie van leven)
12.30u: Warme lunch
14.00u: Dansexpressie
16.00u: Afsluiting en vertrek


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 19 juni 19.30 uur t/m zondag 21 juni 2020 13.30 uur
    Code: 20198

Kosten

Begeleiding


  • Inge ter Horst
    is onder andere Yoga docent, reist regelmatig naar India voor scholing en leidt je met aandacht, passie en geduld in de essentie van de methodes van Yoga.


    Sanneke Kop heeft een passie voor dans, meditatie en het begeleiden van mensen hierin. Ze heeft een achtergrond als sociaal agoog en lifecoach en is in dienst van het klooster.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld