MENU

Meerdaagse Inzichtmeditatie retraite Ontspannen in het huidige moment

Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We ontwikkelen een ontspannen gewaarzijn van alles wat zich in ons kan voordoen.


We hoeven niet te analyseren maar leren patronen zien die ons rust of onrust brengen.  Deze wijze inzichten helpen ons om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen.De retraite is voor beginners en gevorderden een uitnodiging om contact te maken met onze innerlijke stilte. In deze oefening ontspannen we steeds weer overnieuw. Tijdens het weekend herinneren we onszelf steeds weer overnieuw aan het huidige moment. We leren te verblijven in een natuurlijk gewaarzijn waarin we onszelf steeds beter leren kennen.

Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. Ook zullen we mildheidsmeditatie oefenen. Gedurende het weekend zijn er korte inleidingen, momenten ​van uitwisseling en kun je vragen stellen en je ervaring delen met Riët .

Dana
Deze retraite wordt begeleid op basis van donatie/vrijgevigheid (dana in het pali). Sinds oudsher wordt de dhamma, de lessen van de Boeddha, doorgegeven op basis van dana. Vrijgevigheid brengt vreugde, zowel bij de gever als bij de ontvanger.

De kosten voor het verblijf en de maaltijden in het klooster worden vooraf geïncasseerd, deze bevatten geen vergoeding voor de begeleiders. Echter aan het eind van de retraite is gelegenheid om vanuit vrijgevigheid een contante bijdrage ter ondersteuning van de begeleiders te geven. 

NB Op het aanmeldformulier is het mogelijk een gift in te vullen. Om verwarring te voorkomen: dit betreft een gift aan het klooster en niet aan de begeleiders.


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 23 juli 10.30 uur t/m zondag 26 juli 2020 16.00 uur
    Code: 20153

Kosten

Begeleiding


  • Riët Aarsse
      De afgelopen jaren was ze half time in Azië voor meditatie, studie en dhamma service. Ze begeleidt cursussen en korte retraites. Zij is gegrepen door de wijsheid van de teksten en diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma teweeg kan brengen in en tussen mensen. (www.amsterdaminzichtmeditatie.nl)

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld