MENU

Weekend Omgaan met verlies tijdens de lockdown

Dit programma is helaas geannuleerd. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.
Door de lockdown werd het moeilijk op een goede manier afscheid te nemen van je dierbare. In dit weekend delen we deze ervaringen en zoeken we manieren om alsnog aandacht te geven aan dit verlies en aan jouw rouwproces.
Het is altijd ingrijpend om een dierbare te verliezen. Troostend kan het zijn als je de laatste periode nabij kon zijn, het leven samen af kon ronden.

Door de lockdown werd dit heel moeilijk, vooral voor mensen die met een corona-infectie opgenomen moesten worden. Maar ook mensen die door een andere oorzaak stierven, mochten maar weinig mensen aan hun sterfbed. Als naaste moest je afstand houden, terwijl je zo graag contact wilde. De angst was misschien sterker voelbaar dan de liefde.

Ook de mogelijkheden om de uitvaart vorm te geven zoals je dat het liefste had gewild, waren beperkt. Het aantal mensen dat dit bij mocht wonen, gereduceerd tot max. 30. Misschien is jou dit niet in de koude kleren gaan zitten en houdt het je nog veel bezig.

In dit weekend nemen we de tijd om stil te staan bij wat deze verlies-ervaring met jou gedaan heeft, eren we de ander die nu niet meer in jouw leven is en zoeken we voor jou naar wat er nodig is om je meer te kunnen verzoenen met dit lot.

Groepsgrootte: 6-8 personen.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 278,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 308,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 338,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Mieke Ankersmid
     begeleidt al 25 jaar mensen in het omgaan met ingrijpende verliezen die zij in hun leven meemaken. Zij helpt om de balans tussen kwetsbaarheid en (innerlijke) kracht te hervinden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld