MENU

De andere vakantie

Met ‘De Andere Vakantie’ van School for Purpose Leadership reflecteren we op ' betekenisvol leven'. Wat weet je (en wat niet)? Waar ga je voor staan (en waar twijfel je nog)? Wat is er nodig om je route te bepalen in leven en werk? Waar wil je van betekenis zijn? En waarom eigenlijk? Gaan we door waar we gebleven waren, of is deze crisis een wake-up call? Waar ga ik anders verder?
Je had het anders gepland, of nog helemaal niet. Vakantie. Je wilt die tijd wel goed besteden want je hebt genoeg vragen. Hoe het verder moet. Hoe jij verder kan. 

Overal om je heen lees je het, zie je het: Gaan we door waar we gebleven waren, of is deze crisis een wake-up call? Niet voor niets ben ik initiator en eindredacteur van het nieuwe boek ‘Anders Verder’ waar ik samen met 23 andere schrijvers keek hoe de wereld er anders uit kan gaan zien. Economisch, sociaal, maatschappelijk, persoonlijk. Blijft de vraag, hoe pak ik het leven en werk weer op? Waar ga ik anders verder?

In de week van ‘De Andere Vakantie’ gaan we iedere ochtend in op dit soort thema’s. Reflectie, verbeelden, je weg zoeken en vinden, samen delen met de anderen, maar ook spelen en je stem vinden. Twee van de vijf middagen is er een programma. De andere drie middagen ga je zelf aan de slag met een zeer persoonlijke opdracht.

Op de ochtenden gaan we concreet in op de vraag waar je nu staat en waar je zou willen zijn. Daar nemen we ook het model in mee van ‘Spel, Speler, Plaats. Wat is jouw ‘spel’ - carrière, plek in de organisatie? Wat is jouw plaats? Moet je dat loslaten voor iets anders? Wie ben jij in dat spel als speler? Waar liggen straks jouw kansen en mogelijkheden?

Het boek ‘Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven’ van Ron van Es zal de rode draad zijn, waarin hij schrijft dat die cirkel altijd begint bij dat wat je wel en nog niet weet. Daarna komt het moment van erkennen, gaan staan, het licht opzoeken. Om je weg te vervolgen met een kundige aanpak, wat staat je te doen, hoe geef je dat vorm? Om de cirkel te sluiten - en door te zetten - in het besef dat in jouw leven de rol van compassie - de ander, de samenleving, de wereld - het cement is dat jouw handelen stevig maakt. (Het boek ontvangt u bij aanvang van het programma).

In ‘De Andere Vakantie’ veel aandacht voor jouw persoonlijke vragen, juist, want jij weet dat het vervolg van jouw reis in werk en leven altijd verankerd is met wie jij bent en wilt zijn. Dat betekent dat de hele week niet zomaar vastligt, maar meandert op de dynamiek van jou en de groep.

‘De Andere Vakantie’ is dus vooral die week van nu eens tijd nemen om uit te vinden hoe jij de draad oppakt. Het ijzer smeedt. Er werk van gaat maken.

Elke ochtend beginnen we om 09.30 met goede koffie en inchecken. Daarna gaan we als groep de diepte in. We eindigen met een heerlijk (vega)lunch en je gaat in de middag zelf aan de slag. Behalve de dinsdag en de vrijdagmiddag. Dan is er een speciaal programma (zoveel mogelijk buiten).

Programma:
Maandag. Inchecken.
Waar sta je nu, waar wil je heen? Naast het verlangen om ergens aan te komen ook de praktische vraag: hoe dan, wat houdt je nu tegen?
Dinsdag: Weten.
Waar heb je weet van? Wat is nog verborgen? Waar ben je geraakt, hoe voel je de pijn van dat wat je wilt? Deze ochtend gaat over verlangen. Middag: je gaat een labyrint maken en lopen met de vragen die je opdeed in de maandag - en dinsdagochtend sessies.
Woensdag: erkennen.
Durf je te koop te lopen met je ideeën? Kun je in het licht gaan staan? Welke antwoorden kun je toelaten inmiddels en waar vat je de moed?Donderdag: kunde.
Als er geen plan is, is er ook geen weg. Als er geen doel is, is er ook geen aankomst. Deze ochtend gaat over de voorbereiding, de actie, de plannen.
Vrijdag: je bent niet alleen op deze wereld, alles wat je onderneemt doe je voor een ander. Hoe kun je vanuit compassie leven? Waar ligt verbinding? Wat leren relaties jou?
Middag: je leert je eigen verhaal te vertellen. Hoe ga je hier weg en wat vertel je bij thuiskomst. Hoe ziet de rest van de tijd die volgt eruit met en in jouw verhaal.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Maandag 27 juli 10.00 uur t/m vrijdag 31 juli 2020 16.00 uur
  Code: 20253

Kosten

 • € 807,00 Vast tarief
 • Prijs exclusief BTW: €740,00 Inclusief verblijf op een 1-pk, maaltijden, consumpties en het boek. U kunt ook thuis overnachten voor €589,- (€ 540,- excl. BTW.) Vermeld dat dan in het vak opmerkingen. De korting wordt door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Ron van Es
  is psychosyntheticus en  founder van School for Purpose Leadership. Hij heeft een achtergrond als filmmaker bij de publieke omroep waar hij programma’s maakte over cultuur, samenleving en zingeving. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en partner bij Purpose Day. www.purposeleadership.nl

  Arjan Broers is journalist, programmamaker, coach en begeleider op levensbeschouwelijke en spirtuele vragen. www.arjanbroers.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld