MENU

Retraite In hetzelfde schuitje

Samen de stilte verkennen.
Laat je tijdens deze stilteretraite van stichting In Hetzelfde Schuitje verrassen door wat er te ontdekken valt over jezelf.
Aanmelding verloopt via Stichting In hetzelfde schuitje.


Tijdens deze stilteretraite keren we onze blik naar binnen. Een moment om pas op de plaats te maken, tot rust te komen en in te checken bij jezelf. Aan het begin van de retraite bepaal jij jouw thema, een onderwerp wat op dat moment actueel is in jouw leven. Daar ga je in stilte over bezinnen: Waar sta ik nu? Wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed? Waar wil ik bijsturen? Het klooster is hier een uitstekende plek voor. Er heerst een verstillende sfeer, een plaats waar rust vanzelfsprekend is.

Wat gaan we doen?
Op zondag verzamelen we aan het einde van de middag. De aankomst is vanaf 15:30 uur, het programma start om 16:00 uur. We nemen de tijd om kennis te maken met elkaar, samen te dineren, jouw thema te bepalen en 's avonds gaan we met elkaar de stilte in. Gedurende het hele weekend is er ruimte voor meditatie, we hebben een eigen zaal tot onze beschikking. Tevens zijn er mogelijkheden om samen of alleen te wandelen in stilte en te genieten van de mooie omgeving. Er worden ook een yogales en workshop verzorgd. Op dinsdag doorbreken we de stilte en is er de gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen. Het programma eindigt deze dag omstreeks 16:00 uur.

Voor wie?
Iedereen die behoefte heeft aan rust. Iedereen die de stilte graag wil verkennen. Iedereen die een paar dagen wil bezinnen. Het hebben van meditatie-ervaring is niet nodig. Verder staat het vrij om te doen waar jij je goed bij voelt. Dat betekent dat we prima is als je niet het volledige programma volgt. We nodigen je van harte uit om dicht bij jezelf en jouw gevoel te blijven. De groep zal bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

Accommodatie
Bij dit programma inbegrepen zijn 2 overnachtingen op een kamer voor jezelf met wastafel, alle maaltijden (2x avondeten, 2x ontbijt, 2x lunch). Voor handdoeken en lakens wordt gezorgd. De douches en toiletten bevinden zich op de gang. Als je dit bedrag niet (volledig) kunt missen, neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. De begeleiding is op vrijwillige basis, na afloop van de retraite is er de mogelijkheid om een donatie naar eigen wens en kunnen te doen.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 3 oktober 16.00 uur t/m dinsdag 5 oktober 2021 16.00 uur

Kosten

  • € 195,- Vast tarief
  • Incl. 2 overnachtingen op een 1-persoonskamer met wastafel, alle maaltijden (2x avondeten, 2x ontbijt, 2x lunch).
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ellen van de Put
    faciliteert samen met Roy Dieker deze retraite. Ze richtte stichting In Hetzelfde Schuitje op om mensen die vastlopen met elkaar te verbinden en te inspireren. Het organiseren van stilteweekenden en –retraites is één van de activiteiten. Uit eigen ervaring weten Ellen en Roy hoe waardevol het is om in stilte te verkeren en weer tot jezelf te komen. Deze ervaring gunnen zij iedereen. Voor vragen kun je mailen naar hallo@inhetzelfdeschuitje.com.
    Meer weten over stichting In hetzelfde schuitje?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld