MENU

The Work en stilte zomerretraite

Verlang je naar complete rust en nieuwe inzichten? We nodigen je uit om deel te nemen aan deze stilteretraite, waar je geïnspireerd zult worden door The Work, een effectieve methode om stressvolle gedachten aan te pakken. Keer uitgerust en met concrete vaardigheden naar huis terug.

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Accreditatie via de SKGV wordt aangevraagd.

Doorbreek je patronen
We werken tijdens deze vijf daagse met The Work© van Byron Katie. Je leert hoe je je stressvolle gedachten kunt onderzoeken. The Work is een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Deze beoefening geeft je toegang tot je innerlijke wijsheid.

Het klooster zorgt voor alle dagelijkse voorzieningen. Bovendien is het mogelijk om, indien gewenst, deel te nemen aan het ritme van het kloosterleven. Je zult weer in contact komen met jezelf en waardevolle inzichten en vernieuwde energie met je meenemen naar huis.

Tijdens deze dagen maken we The Work praktisch en ga je het zelf toepassen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je komt weer in contact met jezelf en gaat met waardevolle inzichten en vernieuwde energie weer naar huis.


Deelnemers over dit programma:

Het heeft me veel antwoorden en inzichten gegeven!

De begeleiding van Geertje en Veronique was erg leuk, grappig, aanvullend, helder, speels en warm.

Ik ben eindelijk diep met mezelf aan het werk gegaan.

Ik waardeerde de directe hulp die jullie gaven als ik vragen had met het invullen van de werkbladen. Ik hoefde niet alleen aan te modderen, er werd goed gecoacht.

Een goede manier om het bij mezelf te zoeken in plaats van bij anderen.

Alles bij elkaar heeft het programma me veel besef van mijn eigen verantwoordelijkheid en ook de beweging naar nederigheid gegeven. Er is dus bewegingsruimte.


Rust in je hoofd, rust in je lichaam
Natuurlijk zullen Geertje en Veronique hun eigen expertise toevoegen aan dit unieke programma. Profiteer van Geertje’s ruime ervaring in het begeleiden van het veilig, ongecensureerd en ongegeneerd op papier zetten van je gedachten. Yogadocent Veronique voegt fysieke ontspanning en verdieping toe, waardoor het bevragen van je gedachten moeitelozer wordt..

The Work is een vorm van meditatie
Tijdens deze retraite word je je bewust van je stressvolle gedachten – als je dat nog niet was. Gedachten zoals “Ik doe het niet goed”, “Mijn kinderen zouden naar me moeten luisteren”, “De wereld gaat naar de knoppen”, “Ik heb niet genoeg geld”, “Mijn moeder heeft mijn leven verpest”, “Mijn partner zou me meer moeten waarderen” – de lijst is eindeloos. Door dit soort gedachten op papier te zetten, krijg je er grip op en kun je ze vervolgens bevragen met vier eenvoudige vragen en omkeringen.

Voor deze retraite heb je geen enkele ervaring nodig met The Work, meditatie of schrijven. Het enige wat van groot belang is, is een open geest. Deze methode is namelijk eenvoudig maar radicaal, op de meest liefdevolle manier die je je kunt voorstellen.

Deelnemers over dit programma:

Het heeft me gebracht waarvoor ik gekomen was, en tegelijkertijd was het een minivakantie voor mijzelf.

Juist het praktische oefenen en toepassen was waardevol. Snappen is een ding. Doen iets heel anders.

Ik leerde onafhankelijk van anderen mijn eigen gedachten te onderzoeken in plaats van ze te geloven en mijn eigen leed te veroorzaken.

Ik heb veel geleerd over mezelf!

Het programma heeft helderheid geboden in mijn gedachten.

Geertje en Veronique waren heel open en beschikbaar. Ook de lichtheid en niet te lang over iets doorgaan, niet te veel woorden, vond ik heel prettig.

Ondersteuning in groepsverband, relaxte locatie, ontspannen sfeer en goede teachers.

Wat maakt deze retraite uniek?

- Diepgaande stilte-ervaring: Ontdek de kracht van stilte als een bron van innerlijke rust, ruimte en zelfreflectie. Tijdens de retraite wordt bewust gekozen voor stilte, waardoor je de externe ruis tot rust kunt brengen en diep naar binnen kunt keren. Dit creëert een sfeer van innerlijke rust en ruimte, waardoor je dieper kunt duiken in je gedachten, emoties en inzichten.

- Ontdek de kracht van The Work: Leer hoe je stressvolle gedachten kunt onderzoeken en transformeren met behulp van The Work van Byron Katie. Ervaren facilitators begeleiden je bij het identificeren van beperkende overtuigingen en het ervaren van innerlijke vrijheid. The Work biedt diepgaand inzicht in je denkpatronen en opent de deur naar nieuwe perspectieven en mogelijkheden.

- Holistische benadering: Deze retraite combineert The Work met schrijfbeoefening, meditatie en yoga. Hierdoor kun je op verschillende niveaus je gedachten, emoties en overtuigingen verkennen en transformeren. Het biedt een uitgebreide ervaring van zelfonderzoek en persoonlijke groei.

- Ervaren begeleiders: Word begeleid door ervaren en deskundige facilitators, Geertje Couwenbergh en Veronique van Veenendaal. Ze hebben diepgaande kennis van The Work, schrijven, meditatie en yoga. Met hun wijsheid en ondersteuning zorgen ze voor een inspirerende leeromgeving.

- Toepasbaarheid in het dagelijks leven: Leer praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven. Of het nu gaat om stressmanagement, het verbeteren van relaties, het loslaten van beperkende overtuigingen of het vergroten van zelfbewustzijn, de tools en technieken die je tijdens de retraite leert, helpen je positieve veranderingen te realiseren.

- Inspirerende locatie: Geniet van de retraite in het unieke Dominicanenklooster Huissen, een inspirerende omgeving die bijdraagt aan ontspanning, herstel en transformatie.

Aangeraden:

Wil je je voorafgaand kennismaken met wat we gaan doen dan raden we je de volgende bronnen aan:

Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Geertje raad je het luisterboek aan.

- Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van vriendin en collega-schrijver Susan Piver met Byron Katie bekijken.

- Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die we aanraden. Daartussen tref je ook een sessie aan waar Byron Katie met Geertje werkt – een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Het volgen van een (online) schrijfworkshop met Geertje kan behulpzaam zijn om te leren je gedachten (ongecensureerd) op papier te zetten.

Deelnemers over dit programma:

Ik was meer gegrond en ontspannen bij thuiskomst en het heeft me persoonlijk en in mijn werk nu al vooruit geholpen.

Het heeft me een ‘tool’ gegeven om mijn overtuigingen te bevragen en om emoties die energie kosten om te buigen naar iets positiefs.

Ik voel nu minder schroom om mijn eigen gedachten te onderzoeken, en negatieve gevoelens de verwelkomen, te onderzoeken in plaats van wegdrukken of wegdenken. Wat ook echt iets toevoegde was de verwoording van Geertje van vele gemoedstoestanden. Zij kan als geen ander taal geven aan een breed scala van menselijke gevoelens.

Veronique blinkt uit in het meditatief luisteren en vragen.


Ben je schrijver? Ook deze retraite is voor jou

Je hebt kladblokken volgeschreven. Je krijgt steeds meer zicht op de uithoeken van je geest en de thema’s die voor je spelen. Je schrijfspieren zijn sterk. Maar misschien ervaar je nog steeds dezelfde obstakels en belemmerende gedachten in je dagelijks leven.

Tijdens dit programma gebruik je je eventuele schrijfervaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor alle schrijvers (en niet-schrijvers) die wat meer vrijheid willen ervaren.


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 24 juli 19.30 uur t/m zondag 28 juli 2024 13.30 uur
  Code: 24065

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 599,- Tarief A
 • € 779,- Tarief B
 • € 839,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Antropoloog, auteur en schrijfdocent Geertje Couwenbergh neemt bijna twintig jaar ervaring met het bestuderen van de menselijke geest mee. In het werken met honderden schrijvers die haar workshops bezoeken, en een persoonlijke carrière in meditatie, schrijfbeoefening en The Work, heeft ze zicht gekregen waar we snel vastlopen én hoe zin kan worden teruggevonden – in schrijven en leven.

  Veronique van Veenendaal is een door de VYN erkende yogadocent en coach. Sinds 2013 beoefent ze The Work en heeft daarin gevonden wat ze jaren zocht in yoga en zen meditatie. Na diverse trainingen in The Work te hebben gevolgd heeft ze in  2017 The School for the Work van Byron Katie succesvol afgerond waarna ze vervolgens heeft deelgenomen aan het Byron Katie International certificeringsprogramma. Ze onderzoekt dagelijks haar denken en vind daar vrede en rust. Met liefde en passie deelt ze dit met iedereen die dit ook wil ervaren. Ontdek hier meer over Veronique.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld