MENU

Vraag je vrij weekend

Ben je op zoek naar rust in je hoofd? Verlang je naar ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping? Laat je ontzorgen tijdens dit unieke weekend en ontdek de vrede die The Work© van Byron Katie brengt.
Ontdek nieuwe inzichten in de stilte

Dit weekend staat in het teken van jouw persoonlijke vrijheid. Onder de bezielde begeleiding van Geertje en Veronique leer je stressvolle gedachten bevragen aan de hand van The Work© van Byron Katie. Stilte, schrijven, beweging en ontspanning zijn de andere ondersteunende ingrediënten dit weekend. Laat je ontzorgen in het klooster. Vraag jezelf vrij en verlaat dit weekend lichter, uitgerust en helder.

Nieuwe perspectieven, nieuwe energie

De methode die Geertje en Veronique hanteren is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Perfect voor deelnemers aan Geertje en Veronique’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers.

Deelnemers over dit weekend:

Het weekend heeft helderheid geboden in mijn gedachten.

Ik wilde eens vrijkomen van de maalstroom van negatieve gedachten die ik de laatste tijd heb. Ook wilde ik al heel lang een keer een programma doen in het klooster in Huissen. Nu kwam alles opeens samen.

De openheid van Geertje en Veronique laat zien hoe je The Work toepast in je eigen leven maakt het concreet en dichterbij.

Er is weer iets opengezet in mij, heb weer een manier van hulp aangereikt gekregen en een nét iets andere manier van kijken.

Verdiep en kom tot rust

Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met deze methode. We maken het praktisch en gaan het zelf toepassen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je vertrekt met een heldere geest en een open hart. Geïnspireerd, in verbinding met jezelf én anderen.

The Work is een vorm van meditatie

Tijdens dit stilteweekend word je gewaar van je stressvolle gedachten – voor zover je dat nog niet was. Ik doe het niet goed, mijn kinderen zouden naar me moeten luisteren, de wereld gaat naar de knoppen, ik heb niet genoeg geld, mijn moeder heeft mijn leven verpest, mijn partner zou me meer moeten waarderen – de lijst is eindeloos. Door dit soort gedachten op papier te zetten stabiliseer je ze, en kun je ze vervolgens bevragen met vier simpele vragen en omkeringen.

Je hebt geen enkele ervaring nodig met The Work, meditatie of schrijven. Het enige wat je enorm van dienst zal zijn tijdens dit weekend is een open geest. Deze methode is namelijk simpel maar radicaal, op de meest liefdevolle manier die je je kunt voorstellen.

The Work- en meer. Ontdek hoe het drieluik van schrijven, The Work en beweging je wereld kan veranderen.

Uiteraard brengen Geertje en Veronique hun eigen expertise in tijdens dit unieke programma. Maak gebruik van Geertje’s ruime ervaring in het je begeleiden om veilig, ongecensureerd en ongegeneerd je geest op papier te zetten.Yogadocent Veronique voegt fysieke ontspanning en verdieping toe die het bevragen van je gedachten zoveel meer moeiteloos maakt.

Deelnemers over dit weekend:

Superwaardevol, life changing zelfs!

Ik heb nu meer ruimte voor de ander, een open blik en compassie voor de ander en mezelf.

Geertje en Veronique waren heel open en beschikbaar. Ook de lichtheid en niet te lang over iets doorgaan, niet te veel woorden, vond ik heel prettig.

Ondersteuning in groepsverband, relaxte locatie, ontspannen sfeer en goede teachers.

Het heeft me een ‘tool’ gegeven om mijn overtuigingen te bevragen en om emoties die energie kosten om te buigen naar iets positiefs.

Ik voel nu minder schroom om mijn eigen gedachten te onderzoeken, en negatieve gevoelens de verwelkomen, te onderzoeken in plaats van wegdrukken of wegdenken. Wat ook echt iets toevoegde was de verwoording van Geertje van vele gemoedstoestanden. Zij kan als geen ander taal geven aan een breed scala van menselijke gevoelens. 

Veronique blinkt uit in het meditatief luisteren en vragen, net zoals Byron Katie zelf doet.

Aangeraden:

Wil je je voorafgaand kennismaken met wat we gaan doen dan raden we je de volgende bronnen aan:

Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Geertje raad je het luisterboek aan.

- Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van vriendin en collega-schrijver Susan Piver met Byron Katie bekijken.

- Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die we aanraden. Daartussen tref je ook een sessie aan waar Byron Katie met Geertje werkt – een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Het volgen van een (online) schrijfworkshop met Geertje kan behulpzaam zijn om te leren je gedachten (ongecensureerd) op papier te zetten.

Ben je schrijver? Ook dit weekend is voor jou

Je hebt kladblokken volgeschreven. Je krijgt steeds meer zicht op de uithoeken van je geest en de thema’s die voor je spelen. Je schrijfspieren zijn sterk. Maar misschien ervaar je nog steeds dezelfde obstakels en belemmerende gedachten in je dagelijks leven.

Tijdens dit weekend gebruik je je eventuele schrijfervaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor alle schrijvers (en niet-schrijvers) die wat meer vrijheid willen ervaren.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Data

 • Vrijdag 8 april 19.30 uur t/m zondag 10 april 2022 16.00 uur
  Code: 22086
 • Vrijdag 1 juli 19.30 uur t/m zondag 3 juli 2022 16.00 uur
  Code: 22087
 • Vrijdag 14 oktober 19.30 uur t/m zondag 16 oktober 2022 16.00 uur
  Code: 22088

Kosten

 • € 372,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 466,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 518,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com

  Yogadocent en coach Veronique van Veenendaal is een door de VYN erkende yogadocent en doorloopt momenteel de opleiding tot gecertificeerd facilitator van the Work. Sinds 2013 beoefent ze The Work en heeft daarin gevonden wat ze jaren zocht in yoga en zen meditatie. Ze onderzoekt dagelijks haar denken en deelt dit met liefde en passie met iedereen die dit ook wil ervaren. Ontdek hier meer  over Veronique.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld