MENU

Driedaagse retraite Voorbij God

Als vastomlijnde beelden van God gaan knellen, kan het gedachtengoed van Willigis Jäger bevrijdend werken. Deze Zen-meester en benedictijn ontwikkelde de contemplatie-lijn ‘Wolk van niet-weten’, het snijvlak waarop Westerse en Oosterse spiritualiteit elkaar ontmoeten. In deze midweek lezen we teksten van hem, mediteren we en delen we onze ervaringen.
De eerste avond maken we kennis met elkaar. We verkennen het thema en wisselen onze ervaringen uit met het gedachtengoed van Willigis Jäger. We besluiten de avond met meditatie. Daarna is er stilte.

Voor de ochtendviering van het klooster is ieder uitgenodigd. Deelname is niet verplicht, je kunt die tijd ook gebruiken als eigen stille tijd.
Na het ontbijt komen we bij elkaar voor een eerste ronde tekstlezing, afgewisseld met aandachtsoefeningen.

Ook voor de middagmeditatie is iedereen uitgenodigd. Na de middagmaaltijd vervolgen we bij goed weer ons programma met loopmeditatie buiten. Daarna is er een nieuwe ronde tekstlezing met aandachtsoefeningen en uitwisseling.

Het avondprogramma, na de vespers, bestaat uit tekstlezing, zitmeditatie en het delen van ervaringen.

De laatste ochtend volgen we de opzet van de eerste ochtend. Na de middagmaaltijd ronden we af en gaan we ieder ons weegs.

De precieze tijden van begin en einde spreken we samen af zodat er ook ruimte vrij is voor ieders eigen behoefte - stille tijd, siësta, een wandeling. Er is ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de begeleider.

We volgen in grote lijnen het boek Voorbij God van Willigis Jäger, uitgegeven bij Asoka (€22,75). Het geldt inmiddels als zijn geestelijk testament, Willigis stierf 20 maart 2020. Het is aan te raden het boek te voren aan te schaffen en er in te lezen. Wie meer wil weten over Willigis Jäger kan terecht op www.benediktushof-holzkirchen.de.


Meer informatie

Datum

  • Woensdag 19 oktober 19.30 uur t/m vrijdag 21 oktober 2022 16.00 uur
    Code: 22266

Kosten

  • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 349,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Jo Beckers (1954) studeerde theologie en bijbelwetenschappen, trainde in psychotherapie en beoefent Zen. Hij geeft psalmdagen en stilte retraites en begeleidt mensen individueel. www.stilleomgang.org.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld