MENU

Weekend Creatiekracht

Creatiekracht is een weekend waarin je door meditatie- en visualisatieoefeningen je aandacht naar binnen richt en je dichter bij je emoties en gevoelens komt dan ooit. De creatiekracht helpt je vervolgens met een zachte energie weer op weg naar buiten.
Mediatie en creatie zijn ongekend effectieve manieren om je blijk naar binnen te richten en te ervaren wat zich daar als vanzelf aandient. Dit weekend staat in het teken van zien wat gezien mag worden en voelen wat gevoeld mag worden. Wat zich aandient is de inspiratie voor het creatieve dagboek (Art Journal) wat je het hele weekend gaat bijhouden. In een mooi (zelfgemaakt) boekje werk je met allerlei technieken zoals aquarelleren, tekenen, collage, borduren, en materialen als papier, inkt, verf, krijt, potlood, stift, draad en stof aan een creatief dagboek.

Meditatie- en visualisatieoefeningen wisselen elkaar af met creatieve sessies waarbij er volop materialen tot je beschikking zijn. We gaan ook naar buiten om in de tuin rondom het klooster inspiratie op te doen.

Dit is geen stilte weekend maar wel een weekend wat draait om in stilte en met rust te kunnen luisteren naar jezelf. Een weekend om bij jezelf stil te staan, te onderzoeken wat je dwarszit en te verwerken wat een plekje nodig heeft of gewoon te kijken wat er gaat stromen als het stil wordt in jezelf en je de creativiteit bewust laat stromen.

De begeleiding is in handen van twee hartsvriendinnen die je met veel liefde en aandacht -en waar nodig met een kort gesprekje- bijstaan op je reis naar binnen en je ook weer naar buiten begeleiden. Of zoals Thich Nhat Hanh zegt: “The Way Out is In”. Onder de naam Creatiekracht organiseren zij vaker creatie – meditatie weekenden en workshops.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 18 november 19.30 uur t/m maandag 21 november 2022 13.30 uur
  Code: 22275

Kosten

 • € 399,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 469,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 529,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Christie Arends (links) studeerde kunstgeschiedenis en volgde de kunstacademie en is na een lange carrière in de museumwereld als o.m. tentoonstellingsmaker tegenwoordig werkzaam als ACT en mindfulness coach en qigong docent. Daarnaast is zij zelf nog steeds een fervent creativeling die graag schildert, tekent, borduurt en weeft.

  Kiki Vos de Wael (rechts) werkte eveneens lang in de museumwereld en is opgeleid als beeldend kunstenaar. Behalve een creatieve duizendpoot die werkt met een enorme hoeveelheid technieken, werkt zij tegenwoordig als kunstvakdocent en als filosoferen met kids docent en in het basis- en voortgezet onderwijs en als creatief coach.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld