MENU

The Work en stilteweekend

Ben je op zoek naar rust in je hoofd? Verlang je naar ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping? Laat je ontzorgen tijdens dit unieke stilteweekend en ontdek de vrede die The Work© van Byron Katie brengt.
Ontdek nieuwe inzichten in de stilte

Ben je op zoek naar rust in je hoofd? Verlang je naar ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping? Wil je graag een moment voor jezelf, waarbij je helemaal kunt focussen op het vinden van innerlijke rust en tegelijkertijd actief aan de slag kunt met The Work van Byron Katie? Dan is het The Work & Stilteweekend het programma voor jou.

Accreditatie via de SKGV wordt aangevraagd.

Nieuwe perspectieven, nieuwe energie

De methode die Geertje en Veronique hanteren is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Perfect voor deelnemers aan Geertje en Veronique’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers.

Stap uit de tijd en verbind je met anderen in bezinning

Het The Work & Stilteweekend is een uniek stilteweekend waarin we de kracht van The Work, stilte en beweging combineren. Het is een moment waarop je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en jezelf helemaal kunt onderdompelen in stilte en zelfreflectie. Het programma wordt begeleid door Geertje en Veronique, twee ervaren trainers die je zullen begeleiden op jouw pad naar innerlijke vrijheid.

Ontdek de kracht van The Work en verander je perspectief

Tijdens dit weekend maak je kennis met The Work van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande methode om stressvolle gedachten te bevragen. Met behulp van vier simpele vragen en omkeringen leer je jouw gedachten te onderzoeken en nieuwe perspectieven te ontdekken. Of je nu al bekend bent met The Work of nieuw bent op dit gebied, dit programma is geschikt voor iedereen die meer vrijheid en rust wil ervaren.

Wat kun je verwachten tijdens het The Work & Stilteweekend?

Het weekend staat volledig in het teken van jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Door middel van schrijfopdrachten, meditatie en beweging breng je jouw gedachten tot rust en creëer je ruimte voor nieuwe inzichten. Je hebt alle tijd en ruimte om jezelf te onderzoeken en te luisteren naar wat er werkelijk binnenin jou speelt. Daarnaast kun je genieten van de serene omgeving van het klooster, waar je volledig ontzorgd wordt.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Deelnemers van voorgaande The Work & Stilteweekenden hebben waardevolle ervaringen opgedaan en zijn enthousiast over de impact die het weekend op hun leven heeft gehad. Hier zijn enkele uitspraken van eerdere deelnemers:

“Ik heb rust en ruimte in mijn hoofd.”

“De openheid van Geertje en Veronique laat zien hoe je The Work toepast in je eigen leven maakt het concreet en dichterbij.”

“Het heeft mij de ogen geopend naar dat ik zelf de regie heb over mijn situatie door mijn gedachten te onderzoeken. Ik word me bewust van mijn aandeel in mijn eigen lijden, jullie gaven me een tool die ik zeker verder op ga pakken in mijn leven!”

“Het weekend heeft helderheid geboden in mijn gedachten.”

“Superwaardevol, life changing zelfs!”

“Ik vond het een heel waardevol weekend. Het heeft mij de ogen geopend naar dat ik zelf de regie heb over mijn situatie door mijn gedachten te onderzoeken. Ik word me bewust van mijn aandeel in mijn eigen lijden, jullie gaven me een tool die ik zeker verder op ga pakken in mijn leven!”

“Het heeft me een ‘tool’ gegeven om mijn overtuigingen te bevragen en om emoties die energie kosten om te buigen naar iets positiefs.”

“Zo waardevol. Het gaf me weer het inzicht hoe fijn het is om deze tijd voor jezelf te maken. Luisteren naar wat er binnen gebeurt en niet altijd ‘aan’ staan.”

Schrijver? Ook dit weekend is voor jou

Je hebt kladblokken volgeschreven. Je krijgt steeds meer zicht op de uithoeken van je geest en de thema’s die voor je spelen. Je schrijfspieren zijn sterk. Maar misschien ervaar je nog steeds dezelfde obstakels en belemmerende gedachten in je dagelijks leven.

Tijdens dit weekend gebruik je je eventuele schrijfervaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor alle schrijvers (en niet-schrijvers) die wat meer vrijheid willen ervaren.

Investeer in jezelf en vind innerlijke rust

Als jij ook verlangt naar rust, zelfreflectie en nieuwe inzichten, nodigen we je graag uit om deel te nemen aan het The Work & Stilteweekend. Dit weekend biedt jou de tools en begeleiding om jouw gedachten te bevragen en innerlijke vrijheid te ervaren. Schrijf je nu in en investeer in jezelf.

Dagprogramma

Vrijdag
19.00 – 19.30 Inloop met koffie en thee
19.30 – 21.30 Kennismaking en sessie

Zaterdag
07.30 – 08.15 Yoga (optioneel)
08.30 Ontbijt
09.30 – 10.00 Ochtendwandeling
10.00 – 12.30 Sessie
12.30 Lunch en vrije tijd
16.00 – 17.30 Sessie
17.30 Avondmaal
19.30 – 21.30 Sessie

Zondag
08.00 Ochtendwandeling
08.30 Ontbijt
10.00 – 11.15 Eucharistie (optioneel) of vrije tijd
11.30 – 12.30 Sessie
12.30 Lunch
14.00 – 16.00 Sessie en afsluiting

Dit programma is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in The Work. Ervaring met schrijven, meditatie of yoga is niet vereist. Een open geest is alles wat je nodig hebt.

Dit weekend staat in het teken van jouw persoonlijke vrijheid. Onder de bezielde begeleiding van Geertje en Veronique leer je stressvolle gedachten bevragen aan de hand van The Work© van Byron Katie. Stilte, schrijven, beweging en ontspanning zijn de andere ondersteunende ingrediënten dit weekend. Laat je ontzorgen in het klooster. Vraag jezelf vrij en verlaat dit weekend lichter, uitgerust en helder. Let op: de beschikbare plaatsen zijn beperkt, dus reserveer jouw plek nu!

Heb je nog vragen over het programma of wil je meer informatie? Neem hier gerust contact met ons op.

Wacht niet langer en geef jezelf de ruimte om te groeien. Schrijf je nu in voor het The Work & Stilteweekend en ontdek innerlijke rust en nieuwe perspectieven.

Aangeraden:

Wil je je voorafgaand kennismaken met wat we gaan doen dan raden we je de volgende bronnen aan:

Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Geertje raad je het luisterboek aan.

- Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van vriendin en collega-schrijver Susan Piver met Byron Katie bekijken.

- Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die we aanraden. Daartussen tref je ook een sessie aan waar Byron Katie met Geertje werkt – een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Het volgen van een (online) schrijfworkshop met Geertje kan behulpzaam zijn om te leren je gedachten (ongecensureerd) op papier te zetten.


Meer informatie

Data

 • Vrijdag 15 maart 19.30 uur t/m zondag 17 maart 2024 16.00 uur
  Code: 24063
 • Vrijdag 25 oktober 19.30 uur t/m zondag 27 oktober 2024 16.00 uur
  Code: 24064

Kosten

 • € 399,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 499,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 569,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com

  Yogadocent en coach Veronique van Veenendaal is een door de VYN erkende yogadocent en doorloopt momenteel de opleiding tot gecertificeerd facilitator van the Work. Sinds 2013 beoefent ze The Work en heeft daarin gevonden wat ze jaren zocht in yoga en zen meditatie. Ze onderzoekt dagelijks haar denken en deelt dit met liefde en passie met iedereen die dit ook wil ervaren. Ontdek hier meer  over Veronique.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld