MENU

Weekend Vraag je vrij: stilte, beweging en The Work

Ben je op zoek naar rust in je hoofd? Verlang je naar ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping? Laat je ontzorgen tijdens dit unieke stilteweekend en ontdek de vrede die The Work© van Byron Katie brengt.
Ontdek nieuwe inzichten in de stilte

Dit weekend staat in het teken van jouw persoonlijke vrijheid. Onder de bezielde begeleiding van Geertje en Veronique leer je stressvolle gedachten bevragen aan de hand van The Work© van Byron Katie. Stilte, schrijven, beweging en ontspanning zijn de andere ondersteunende ingrediënten dit weekend. Laat je ontzorgen in het klooster. Vraag jezelf vrij en verlaat dit weekend lichter, uitgerust en helder.

Dit programma is door de SKGV geaccrediteerd met 5 punten in de categorie Levensbeschouwing en spiritualiteit.

Nieuwe perspectieven, nieuwe energie

De methode die Geertje en Veronique hanteren is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Perfect voor deelnemers aan Geertje en Veronique’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers.

Deelnemers over dit weekend:

Ik vond het een heel waardevol weekend. Het heeft mij de ogen geopend naar dat ik zelf de regie heb over mijn situatie door mijn gedachten te onderzoeken. Ik word me bewust van mijn aandeel in mijn eigen lijden, jullie gaven me een tool die ik zeker verder op ga pakken in mijn leven!

Ik heb rust en ruimte in mijn hoofd.

De openheid van Geertje en Veronique laat zien hoe je The Work toepast in je eigen leven maakt het concreet en dichterbij.

Het weekend heeft helderheid geboden in mijn gedachten.

Verdiep en kom tot rust

Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met deze methode. We maken het praktisch en gaan het zelf toepassen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je vertrekt met een heldere geest en een open hart. Geïnspireerd, in verbinding met jezelf én anderen.

The Work is een vorm van meditatie

Tijdens dit stilteweekend word je gewaar van je stressvolle gedachten – voor zover je dat nog niet was. Ik doe het niet goed, mijn kinderen zouden naar me moeten luisteren, de wereld gaat naar de knoppen, ik heb niet genoeg geld, mijn moeder heeft mijn leven verpest, mijn partner zou me meer moeten waarderen – de lijst is eindeloos. Door dit soort gedachten op papier te zetten stabiliseer je ze, en kun je ze vervolgens bevragen met vier simpele vragen en omkeringen.

Je hebt geen enkele ervaring nodig met The Work, meditatie of schrijven. Het enige wat je enorm van dienst zal zijn tijdens dit weekend is een open geest. Deze methode is namelijk simpel maar radicaal, op de meest liefdevolle manier die je je kunt voorstellen.

The Work- en meer. Ontdek hoe het drieluik van schrijven, The Work en beweging je wereld kan veranderen.

Uiteraard brengen Geertje en Veronique hun eigen expertise in tijdens dit unieke programma. Maak gebruik van Geertje’s ruime ervaring in het je begeleiden om veilig, ongecensureerd en ongegeneerd je geest op papier te zetten.Yogadocent Veronique voegt fysieke ontspanning en verdieping toe die het bevragen van je gedachten zoveel meer moeiteloos maakt.

Deelnemers over dit weekend:

Mooie inzichten en een zachte, open ervaring.

Superwaardevol, life changing zelfs!

Ik heb heel veel rust en bezinning ervaren. Het eten was heerlijk en het was ook heel fijn dat ik nergens over na hoefde te denken qua programma.

Het programma vond ik erg waardevol, en ook de dynamiek tussen jullie als begeleiders, mooi complementair.

Ondersteuning in groepsverband, relaxte locatie, ontspannen sfeer en goede teachers.

Het heeft me een ‘tool’ gegeven om mijn overtuigingen te bevragen en om emoties die energie kosten om te buigen naar iets positiefs.

Jullie hebben echt weten over te brengen hoe waardevol The Work is, en hebben goede handvatten gegeven.


Aangeraden:

Wil je je voorafgaand kennismaken met wat we gaan doen dan raden we je de volgende bronnen aan:

Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Geertje raad je het luisterboek aan.

- Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van vriendin en collega-schrijver Susan Piver met Byron Katie bekijken.

- Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die we aanraden. Daartussen tref je ook een sessie aan waar Byron Katie met Geertje werkt – een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Het volgen van een (online) schrijfworkshop met Geertje kan behulpzaam zijn om te leren je gedachten (ongecensureerd) op papier te zetten.

Ben je schrijver? Ook dit weekend is voor jou

Je hebt kladblokken volgeschreven. Je krijgt steeds meer zicht op de uithoeken van je geest en de thema’s die voor je spelen. Je schrijfspieren zijn sterk. Maar misschien ervaar je nog steeds dezelfde obstakels en belemmerende gedachten in je dagelijks leven.

Tijdens dit weekend gebruik je je eventuele schrijfervaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor alle schrijvers (en niet-schrijvers) die wat meer vrijheid willen ervaren.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 20 oktober 19.30 uur t/m zondag 22 oktober 2023 16.00 uur
  Code: 23073

Kosten

 • € 379,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 479,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 539,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com

  Yogadocent en coach Veronique van Veenendaal is een door de VYN erkende yogadocent en doorloopt momenteel de opleiding tot gecertificeerd facilitator van the Work. Sinds 2013 beoefent ze The Work en heeft daarin gevonden wat ze jaren zocht in yoga en zen meditatie. Ze onderzoekt dagelijks haar denken en deelt dit met liefde en passie met iedereen die dit ook wil ervaren. Ontdek hier meer  over Veronique.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld