MENU

Waarheid: het jaarthema van 2024

Nieuw in Klooster Huissen: een jaarthema. Een jaar lang laten we het licht schijnen over een dominicaans kernbegrip: veritas. Dat thema, Latijn voor waarheid, staat in 2024 centraal in ons programma-aanbod.


Waarom ‘waarheid’? 

We leven in een tijd waarin nepnieuws, desinformatie en elkaar tegensprekende onderzoeken om voorrang schreeuwen. Er is misschien niet eerder in de geschiedenis een moment geweest waarin zoveel verschillende ‘waarheden’ naast en zelfs tegenover elkaar stonden. Juist in zo’n tijd is het van levensbelang om te blijven kijken naar wat werkelijke waarheid is. De waarheid van het leven zelf, die niets met meningen te maken heeft.

Voor dominicanen gaat het bij ‘veritas’ niet over feiten, maar over een manier van kijken die onthult hoe iets werkelijk is. Een manier van kijken die verbonden is met God. Met kijken vol compassie en liefde, naar alles - zelfs als het pijn is of niet deugt. In het jaarprogramma gaan we samen ervaren, beleven en onderzoeken hoe de waarheid zoals Dominicus die voor ogen stond, nog steeds ons leven raakt. 

Het programma dat we rond het jaarthema Waarheid hebben opgesteld, bestaat uit twee eendaagse bijeenkomsten en vier meerdaagse. Tijdens die dagen zoeken en tasten we samen met jou naar de waarheid zoals Dominicus die predikte; door zo te kijken dat onthuld wordt wat werkelijk is. Ook in onszelf.

20 januari: Symposium: Is waarheid iets van het hart, van het verstand of van beide?
20-21 januari: Nacht van de waarheid 
6-8 maart: Waarheidsretraite 1: De waarheid verloochenen
15-18 mei: Waarheidsretraite 2. De ongemakkelijke waarheid
7 september: Symposium: De weg, de waarheid en het leven
9-11 oktober: Waarheidsretraite 3: God: een waarheid als een koe
11-13 december: Waarheidsretraite 4: Geboorte van de Waarheid in jou

Alle programma-onderdelen zijn afzonderlijk te volgen. Het is ook mogelijk om een passe partout te kopen waarmee alle programma-onderdelen te volgen zijn. Een passe partout kost €995,-. 


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 20 januari 2024 van 10.00 - 17.00 uur
    Code: 24037

Kosten

Begeleiding


  • Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt vanuit benedictijnse spiritualiteit. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en schrijft voor het Nederlands Dagblad en KRO-NCRV. www.mariavanmierlo.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld