MENU

Meerdaagse Schrijf en stilte retraite

Dit programma is volgeboekt. Na aanmelding kom je op een wachtlijst.

Ontdek een schrijfretraite die verder gaat dan alleen schrijven. Dompel jezelf vijf diepgaande dagen onder in stilte en geef je pen de vrijheid, begeleid door auteur en schrijfleraar Geertje Couwenbergh. 

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Accreditatie via de SKGV wordt aangevraagd.

Verlang je naar tijd om eindelijk met schrijven te beginnen, een bestaand project op te pakken of simpelweg een week van totale rust te ervaren? Dan is deze verstilde én energieke schrijfretraite iets voor jou!

Tijdens deze retraite gebruik je een uit zenboeddhisme afkomstige benadering van schrijven, die geen enkele ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt, is een open geest en een pen die snel kan schrijven. We raden je aan om kennis te maken met de schrijfmethode van deze retraite. Hier kun je de eerste hoofdstukken van Geertje’s schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ gratis doornemen of bestellen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

“Veilig, zorgzaam en doordrenkt van betekenis.”

“Geertje leidde me naar gebieden waar woorden geen betekenis hebben en naar gebieden waar woorden tot leven komen.”

“De groepssfeer was zo open, waardoor ik me volledig vrij voelde!”

“Jouw programma’s bevestigen dat dit mijn pad is, dat ik mezelf vind en dat alles klopt.”

“Er is een hele nieuwe wereld voor me geopend en schrijven is tastbaarder dan ooit.”

“Ik weet nu hoe ik het fundament onder mijn verhaal kan leggen.”

“Een zegen. Zo rijk in zoveel opzichten.”

“Ik had dit veel eerder moeten doen. Niet nadenken, gewoon zijn en schrijven.”

‘Geertje is open, eerlijk, gul, met haar hele persoon een inspiratie.’

‘De combinatie van stilte- schrijfoefeningen en ruimte voor mijn eigen schrijfproject vond ik goed in elkaar zitten.’

Wat maakt deze retraite zo bijzonder?

- Je hebt een diepgaande stilte-ervaring: Tijdens deze retraite dompel je jezelf vijf dagen lang onder in diepe stilte. Dit geeft je de ruimte en de rust om je creatieve flow te verkennen en je schrijven te verdiepen.

- Begeleiding door een gerenommeerde auteur en schrijfleraar: Geertje Couwenbergh is een ervaren en gepassioneerde schrijfdocent. Haar begeleiding is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van elke deelnemer, waardoor je het beste uit je schrijfervaring kunt halen.

- Een uit zenboeddhisme afkomstige schrijfbenadering: Deze retraite maakt gebruik van een unieke schrijfmethode die zijn oorsprong vindt in het zenboeddhisme. Het stelt je in staat om schrijven te ervaren als een meditatieve praktijk en je schrijven vanuit een dieper bewustzijn te verkennen.

- Geen ervaring vereist: Of je nu een ervaren schrijver bent of nog nooit eerder hebt geschreven, deze retraite is toegankelijk voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en de bereidheid om je pen te laten bewegen.

- Ruimte voor persoonlijke schrijfprojecten: Naast de gezamenlijke schrijfsessies is er voldoende tijd en ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken. Dit stelt je in staat om je eigen stem te ontdekken en je creatieve ideeën tot leven te brengen.

- Verbinding met andere schrijvers: Tijdens de retraite heb je de mogelijkheid om verbinding te maken met gelijkgestemde schrijvers. Je kunt ervaringen delen, inspiratie opdoen en elkaar ondersteunen in je schrijfproces.

- Inspiratie uit literatuur: Samen met Geertje en andere deelnemers bestudeer je het werk van bekende schrijvers. Door deze gezamenlijke literaire verkenning kun je nieuwe inzichten opdoen en je schrijfvaardigheden verder ontwikkelen.

- Meditatieve ochtendwandelingen: Elke dag begint met een meditatieve ochtendwandeling, waardoor je in contact komt met de natuurlijke omgeving en je geest tot rust kunt brengen. Deze wandelingen dienen als een bron van inspiratie voor je schrijven.

- Optionele boekentitel voorafgaand aan de retraite: Geertje kiest voorafgaand aan de retraite een boek dat je kunt lezen voordat het programma begint. Het lezen van dit boek is optioneel, maar het kan je verdieping en nieuwe inzichten bieden voor je schrijfproces. Na inschrijving ontvang je het boekentitel.

- Mogelijkheid voor een persoonlijke 1-op-1 gesprek: Hoewel persoonlijke begeleiding geen deel uitmaakt van het reguliere programma, hebben deelnemers tijdens de retraite de unieke kans om kort 1-op-1 gesprekken te voeren met Geertje. Dit biedt een waardevolle gelegenheid om specifieke vragen te stellen, persoonlijk advies te ontvangen en dieper in te gaan op je schrijfproces.

Dagprogramma 
Elke dag begint met een meditatieve ochtendwandeling, gevolgd door twee gezamenlijke sessies en optioneel een avondsessie. Het programma is zo ontworpen dat er ‘s middags en ‘s avonds voldoende ruimte is om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, te genieten van de kloostertuin, te wandelen of gewoon te ontspannen. Het schema biedt ook de mogelijkheid om desgewenst de diensten van het Klooster bij te wonen.

Ervaar zelf de waarde van deze schrijfretraite:

“Deze tijd heeft me wakkerder gemaakt, anders doen kijken en me nieuwe woorden gegeven.”

“Openheid, bedachtzaamheid, rust, verbinding, humor, eerlijkheid.”

“Geertje creëert een veilige en vrolijke sfeer.”

“Open, eerlijk, gul, je bent een inspiratie met je hele persoonlijkheid. Je bent duidelijk in de structuur, of juist in het loslaten ervan.”

“Geertje is een bron van inspiratie en weet op een eenvoudige manier het belang van schrijven over te brengen en het plezier van oordeelloos schrijven te laten ervaren.”

“Heel waardevol; voedend, inspirerend, een ankerpunt in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei; en een aanmoediging om met plezier te blijven schrijven.”

“Heel voedend om zoveel tijd en ruimte samen alleen te zijn. Geweldig om te voelen/ervaren dat schrijven niet iets is waar je alleen in bent, dat er meer mensen mee bezig zijn. Het biedt steun en verbindt.”

“Een prachtig origineel programma waarin ieders uniciteit wordt omarmd.”

“Heel waardevol. Geeft rust en vertrouwen dat er een onuitputtelijke bron van verhalen en vertelkracht is. En het bevestigt dat het delen van persoonlijke verhalen helend werkt.”

Aanbevolen links:

- Geertje Couwenbergh’s schrijfboek Zin: Lust in je Leven door Schrijven

Writing Down the Bones, en alle andere boeken van Geertje’s schrijfleraar en grondlegger van de schrijfmethode die we gebruiken in het weekend, Natalie Goldberg. (de genoemde titel is ook in het Nederlands verkrijgbaar)

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Lees haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar geliefde adviescolumn in Happinez.


Meer informatie

Datum

 • Zondag 25 augustus 19.30 uur t/m donderdag 29 augustus 2024 13.30 uur
  Code: 24066

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 599,- Tarief A
 • € 779,- Tarief B
 • € 839,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld