MENU

Midweek Adem en stilteretraite

Dompel jezelf een paar dagen onder en ontdek wat de combinatie van adem, stilte en begeleide beweging voor je kan betekenen. Geniet van de rust en stilte – en laat je ontzorgen in Klooster Huissen!

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze adem- en stiltemidweek kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Programma:
Elke dag bestaat uit een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies, geleide uitwisselingen en een avondsessie. In de middag en avond is er volop ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten. Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

Dit programma werkt met drie krachten: ademwerk, stilte, en begeleide beweging. Je verblijft drie en een halve dag in stilte met jezelf en de wereld om je heen, zodat je al je aandacht kunt richten op ademen, waarnemen en verstilling. Tijdens de gezamenlijke sessies wordt er wel begeleid gedeeld en gepraat. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, te horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Alhoewel elk adem- en stilteretraite dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders.

Beter ademhalen, minder stress
Je begint met enkele ademhalingstechnieken en simpele liggende houdingen. Daarnaast ontvang je zinvolle informatie zodat je vol vertrouwen en overgave de meerdaagse ingaat en de stress verlagende effecten van je adem kan verwelkomen.

Adem geïnitieerde beweging
In de ochtendsessies maak je kennis met eenvoudige bewegingen en houdingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn makkelijk aan te passen zodat elk lichaam er baat bij heeft. Deze sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie.

yin yoga deep tissue releaseWist je dat als je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, je lichaam ongemerkt kan verkrampen? Daarom gaan we in een sessie een tennisbal gebruiken om spanning en pijn los te maken en te laten. Dit is een techniek waarbij je jezelf een diepe bindweefselmassage geeft. Ook kan het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen vrijlaten. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

​Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave
Je maakt ook kennis met houdingen waarin de nadruk niet ligt op spierversterking, maar juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Dit cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Ook hier zijn de houdingen aan te passen, naar de mogelijkheden in het lichaam. De verschillende ademhalingstechnieken zullen daarbij voor een diepere (ontspannende) ervaring zorgen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

‘Voor het eerst sinds maanden heb ik weer oprechte blijdschap gevoeld en verdriet toegelaten. De batterij is écht weer opgeladen. Ik heb genoten van de hele ambiance.’

‘Zeer waardevol om een aantal dagen met mezelf te zijn, boeken lezen, schrijven, ademen, yoga. Het heeft mij veel ruimte in mijzelf gegeven en de ruimte om mijn plek in te nemen. Stand tall and firm.’

‘Jasmijn is rustig, liefdevol en duidelijk. Ze is attent, ze heeft aandacht voor je. Goed sprekend en heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘De betrouwbaarheid van Fleur geeft vertrouwen om te volgen, te laten zijn en toe te laten.’

‘Ik ben een ‘ander mens’ geworden. Door de adem ben ik mezelf en mijn innerlijke kracht en gezondheid weer gaan ervaren. Ik kan nu bewust en autonoom aan de slag verder thuis’

‘Jasmijn is deskundig, liefdevol en repsectvol. Een mooi, fijn, wijs mens. Ze maakte het mogelijk om vol vertrouwen aan alles mee te doen’.

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, fijne energie en stem, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles. Ze kan werken met een grote groep!’

 ‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘Een prachtige combinatie en balans tussen informatie, oefeningen, aandachtstraining, stilte, de vrije tijd en de verbazingwekkende kracht van het klooster’.

“Het was heerlijk. Echt een cadeautje voor jezelf. Fleur deed het heel goed, prettige en veilig sfeer om helemaal te doen wat je zelf wilt. Voor herhaling vatbaar!”

Adem en stressvermindering
Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens deze retraite leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Je maakt kennis met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Word na deze meerdaagse een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.


Meer informatie

Datum

  • Maandag 15 juli 19.30 uur t/m vrijdag 19 juli 2024 13.30 uur
    Code: 24082

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 589,- Tarief A
  • € 729,- Tarief B
  • € 839,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Fleur van Schuylenburch is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld