MENU

Retraite geestelijk verzorgers Bezielen en verstillen

Kennismaking met verschillende vormen van meditatie voor geestelijk verzorgers, pastoraal werkenden, ritueelbegeleiders en uitvaartondernemers (m/v)


Het hele jaar door ben je aan het geven en sta je als geestelijke begeleiding voor anderen klaar. De agenda loopt gauw vol, en je hebt het steeds druk. Deze dagen zijn er in eerste instantie voor jou persoonlijk - bedoeld om ‘de accu’ weer op te laden, je terug te bezinnen op wat jou bezielt en wat jouw drijfveren zijn in leven en werk. Langs verschillende wijzen van meditatie en gebed worden er ingangen geboden tot de weg naar binnen, tot verdieping en verstilling. Niet alleen via inspirerende teksten, maar ook door dans, beeld en stilte, klank(schalen), muziek, lopen en beweging, wandelen in stilte en bezinning. Dit alles in een omgeving van kloosterlijke rust en de regelmaat van het koorgebed van de Dominicaanse kloostergemeenschap. Wellicht leer je vormen van meditatie kennen die je persoonlijk aanspreken en raken zodat je je er verder in kunt bekwamen en hen ook in je werk kunt inzetten.

Ter kennismaking worden de deelnemers uitgenodigd om een symbool, voorwerp, tekst of CD mee te nemen dat staat voor hetgeen hen bezielt.

Accreditatie (aangevraagd).

Detailprogramma volgt later!

Tijdens deze dagen is er de mogelijkheid om desgewenst een persoonlijk gesprek met de begeleiding af te spreken.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 10 maart 16.00 uur t/m woensdag 13 maart 2019 13.30 uur
    Code: 19016

Kosten

Begeleiding


  • Martina Heinrichs, theologe werkzaam in het Dominicanenklooster, en diverse meditatiebegeleiders (m/v)

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld