MENU

Etmaal Kwaad en schuld als dimensies van de menselijke ervaring

Hoe gaan we om met de confrontatie met kwaad en schuld, in de wereld en in onszelf? Tijdens dit etmaal verkennen we de donkere kanten van het bestaan, niet slechts als uiterlijke fenomenen maar als dimensies van de menselijke ervaring.
De confrontatie met het kwaad is enorm. We worden dagelijks overstelpt door wereldwijd leed. Waardoor is de mens in staat tot zulke verschrikkelijke dingen? Hoe kunnen we hier als mens mee omgaan?' En hoe valt een voorstelling van God of het Goede te verenigen met het lijden en met kwaad en schuld? Tijdens dit etmaal verkennen we de donkere kanten van het bestaan. Niet slechts als uiterlijke fenomenen maar als dimensies van de menselijke ervaring: we zijn onvermijdelijk ingebed in kwaad en schuld - door geschiedenis, cultuur en persoonlijke ervaringen. Dit inzicht opent echter ook perspectieven in de richting van ‘het goede’. Verschillende denkers waaronder Hannah Arendt, Victor Frankl en Fjodor Dostojewski zullen tijdens deze verkenning als wegwijzer fungeren. Via meditatie, film en gesprek zal de thematiek verder worden verdiept.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Welmoed Vlieger
    studeerde Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en vervolgens Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkt momenteel aan een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek aan de VU en is columnist bij dagblad Trouw. Meer informatie: www.welmoedvlieger.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld