MENU

Levenseinde en spiritueel leed

Deze tweedaagse behandelt een methodiek die vrijwilligers helpt om sensitiever te worden voor signalen van spiritueel leed aan het levenseinde. De basis is het boekje 'Dorst of doodsangst'. Voor vrijwilligers en andere geïnteresseerden. 
(Dorst of doodsangst)
Ga je wel eens naar huis met het gevoel dat er nog iets wringt, dat het niet afgerond voelt voor jou? Heb je soms het idee dat de stervende iets anders wil dan hij vraagt of dan wat je aan hem ziet? Soms kun je geen woorden geven aan dit gevoel. Soms liggen vragen verscholen achter andere kenmerken. Wat herkennen we wel en wat gaat langs ons heen? In de training over de methodiek “Dorst of doodsangst” wordt je sensitiever voor signalen van spiritueel leed. Je krijgt handvatten om deze signalen zichtbaar en bespreekbaar te maken. We gaan hierbij uit van subjectieve waarnemingen en casuïstiek uit de praktijk van de terminale zorg.

Verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde
Vanaf 2023 zijn er in het Dominicanenklooster Huissen inspirerende verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde:


De volgende fundamentele vragen vormen de rode draad in de vier verdiepingsdagen:
- Durf je je in te zetten als luisterend instrument?
- Ben je in staat om te reflecteren op ontvangen en geven?
- Ken je jezelf in de wederkerigheid van de relatie?

 

Klik op de flyer voor uitgebreidere informatie over de tweedaagsen:


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 14 december 10.00 uur t/m vrijdag 15 december 2023 17.00 uur
    Code: PJ2336

Kosten

  • € 180,- Vast tarief
  • Inclusief maaltijden en overnachting op een 1-persoonskamer3
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Anne Goossensen werkt als hoogleraar Informele zorg & Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en als lector Verlieskunst bij HBO Drechtsteden. Als vrijwilliger heeft ze de compassionate community Villa TrösT opgericht, waar mensen terecht kunnen na een verlies.

    Sylvie de Kubber werkt als geestelijk verzorger in de psychiatrie in Rotterdam. Daarnaast is ze docent aan de Universiteit voor Humanistiek en trainer. Haar aandachtsgebied is zorg voor zingeving.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld