MENU

KloosterVIER met Welmoed Vlieger

KloosterVIER is een nieuw initiatief waarbij Dominicanenklooster Huissen vier keer per jaar een zondagmiddag organiseert die in het teken staat van verwondering en ontmoeting. Vier staat voor Verhalen, Inspiratie, Eten en Ruimte.In 2024 verdiepen we ons door middel van verhalen en ontmoeting in het thema vrijheid. De tweede KloosterVIER op 7 april is met filosoof en publicist Welmoed Vlieger.


Met KloosterVIER verdiepen we ons in 2024 door middel van verhalen en ontmoeting in het thema vrijheid. Klooster VIER staat voor verbinding, inspiratie, eten en rust/ruimte. Deze bijzondere zondagmiddagen in Dominicanenklooster Huissen staan in het teken staat van inspiratie, verwondering en ontmoeting. Bovendien weerspiegelt het ook het werkwoord 'vieren'. Op deze middagen willen we je meenemen in een ander ritme met livemuziek, een inspirerend verhaal en wat eten.

Bij ‘vrijheid’ denken we al snel aan keuzevrijheid, de ruimte hebben om te kunnen doen wat je wil. Voor de joodse schrijfster Etty Hillesum is vrijheid iets volstrekt innerlijks, een werkelijkheid die zij in haar diepste wezen ervaart en die zij in haar dagboek ‘dat onverwoestbare in mij’ noemt. Innerlijke vrijheid is voor haar het vermogen om zelf te kiezen hoe je je tot de wereld en de gebeurtenissen verhoudt, wat er ook gebeurt: ‘Hoe je je innerlijk stelt tot de gebeurtenissen van het leven, dat bepaalt je lot.’

Welmoed Vlieger zal eerst ingaan op wat we onder ‘innerlijkheid’ kunnen verstaan. Dit inleidende gedeelte wordt vervolgens verdiept aan de hand van het leven van Etty Hillesum en de grote betekenis die zij aan innerlijke vrijheid toekende  - een kracht die haar in staat stelde om, ondanks alle ellende die zij om haar heen ervoer, toch de moed niet op te geven en te blijven hopen, geloven en liefhebben. Het verhaal van Welmoed wordt omlijst met muziek en zang van Elske te Lindert.

Er zijn geen kosten verbonden aan de middag. Je kunt een bijdrage geven voor de sociale projecten die het klooster organiseert voor kwetsbare groepen in de samenleving.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 7 april 2024 van 15.00 - 17.30 uur
    Code: O24276

Kosten

  • geen kosten, een gift is welkom  € ,-

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld