MENU

KloosterVIER

KloosterVIER is een nieuw initiatief waarbij Dominicanenklooster Huissen vier keer per jaar een zondagmiddag organiseert die in het teken staat van verwondering en ontmoeting. Vier staat voor Verhalen, Inspiratie, Eten en Ruimte. In 2024 verdiepen we ons door middel van verhalen en ontmoeting in het thema vrijheid.


Deze bijzondere zondagmiddagen in Dominicanenklooster Huissen staan in het teken staat van inspiratie, verwondering en ontmoeting. Bovendien weerspiegelt het ook het werkwoord 'vieren'. Op deze middagen willen we je meenemen in een ander ritme met livemuziek, een inspirerend verhaal en wat eten.

Tijdens de vorige KloosterVIER middagen deelden Rosita Steenbeek, Joke Hermsen en Welmoed Vlieger hun inspirerende verhalen. Elke KloosterVIER wordt omlijst met muziek en zang van Elske te Lindert.

Thema 7 juli:
De waarheid maakt vrij - met Pauline Weseman
Wie verlangt er niet naar vrijheid, te mogen zijn en leven zoals we zijn? En toch lukt dat ons vaak niet. We voelen ons allesbehalve vrij, zitten vast, staan tegenover elkaar, in onze relaties en op grotere schaal in de maatschappij. Hoe doorbreek je dat?

In deze lezing verkent Pauline Weseman twee soorten waarheden die zij verbindt aan haar eigen levenslange worsteling met de waarheid. De ene waarheid verhardt en zet vast, de andere waarheid maakt vrij, opent en zet in beweging. Dat laatste vereist dat we in alle eerlijkheid naar onszelf kijken, de harde waarheid onder ogen te zien. Pas dan kan het stromen en komt er toenadering. Spannend is dat wel.

Pauline Weseman is journalist, religiewetenschapper, docent en biografisch coach. Zij brak zich los uit een fundamentalistisch religieuze opvoeding en specialiseerde zich in overbruggende communicatie. Ze schreef boeken over interreligieuze relaties en hedendaags fundamentalisme, traint en doceert in omgaan met diversiteit, polarisatie en in interculturele communicatie. Ook geeft zij schrijfretraites, lezingen en workshops rond het levensverhaal, onder meer in klooster Huissen. Eind 2022 verscheen haar boek 'Ziel zoekt zin. Hoe verder als je geloof het niet meer doet' over de zoektocht naar zingeving na een existentiële crisis. Meer info op www.paulineweseman.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan de middag. Je kunt een bijdrage geven voor de sociale projecten die het klooster organiseert voor kwetsbare groepen in de samenleving.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 6 oktober 2024 van 15.00 - 17.00 uur
    Code: 24297

Kosten

Meer info over tarieven

  • geen kosten, een gift is welkom  € ,-

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld