MENU

Vrijuit coachen

Een ontmoetingsplek van mens tot mens.
Je bent coach of therapeut en werken met mensen is je grote passie. Je hebt al heel wat ervaring en je gereedschapskist is goed gevuld met allerlei technieken, vaardigheden en oefeningen. Cliënten begeleiden geeft je veel plezier en voldoening.
 
Tegelijk voel je je soms ook moe, in het bijzonder na het contact met die ene cliënt. Je weet wel, die ene waarbij het lijkt of je wordt leeggezogen. Je cliënt gaat fris de deur uit en jij moet bijkomen. Of die cliënt waarbij jij toch harder werkt dan goed is voor jou, in plaats van de ander het werk te laten doen.

In de workshop “Vrijuit coachen” ga je ervaren waar jouw grens en die van je cliënt elkaar raken. Wat gebeurt er in dat gebied, de ontmoetingsplek van mens tot mens, waar de rol van coach en cliënt vervaagt? Je gaat oefenen in het creëren van een ruimte die veilig is voor jou en daarmee voor de ander. Een ruimte waarin jij als coach jezelf vertrouwt én kwetsbaar durft te zijn. De grote uitdaging én prachtige kans om jezelf en de ander optimaal in vrijheid te laten groeien.
Een dag waarin je jezelf ontmoet met alles erop en eraan!

Wat ga je deze dag leren en ervaren?
-
Wat is wiens verantwoordelijkheid?
-Leren vertrouwen op de signalen van je lijf en je emoties
- De kracht van stilte

Hoe?
Jouw vraag bepaalt waar je mee aan de slag wilt. We creëren een veilige omgeving waarin je je eigen proces als coach verkent. Je leert door te ervaren, onderbouwd door kennis. Ervaren staat deze dag voorop. We werken met familie/systeemopstellingen, lichaamsgerichte oefeningen, stilte en meditatie.

Wat gaat deze dag je brengen?
-
Verfijning van jezelf als instrument
- Handvatten om meer vanuit je stilte, je lijf en je intuïtie te begeleiden.
- Nog meer plezier in je mooie werk!

Reacties van deelnemers:

- Ik werd me bewust hoe belangrijk het is dat ik mijn lijf voel tijdens het coachen. Het geeft me veel informatie over hoe het met mij gaat in relatie tot de cliënt.

- Ik heb ervaren hoe krachtig het is om stil te durven zijn, te durven wachten in plaats van de stiltes op te vullen met praten. Er ontstaat meer rust in mij en daarmee in het contact met mijn cliënt.

- Ik zit veel in mijn hoofd en heb op deze dag ervaren hoe fijn het is om meer te voelen en van daaruit meer 'aanwezig' te zijn. Ik ben minder hard aan het werk nu.

- Ik neem vooral mee dat alles draait om de balans tussen denken en voelen, tussen hoofd en lijf. Zowel bij mij als bij de cliënt.

- Ik heb handvatten gekregen om meer vanuit mijn intuïtie te durven coachen. Ik vertrouw nu meer op wat ik voel.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Erna Bakker, 30 jaar ervaring als therapeut/coach. Een kleine greep uit haar gereedschapskist: systemisch werk, meditatie, adem- en ontspanningsoefeningen, stilte, NLP. Naast (relatie)coach begeleidt ze stilteretraites en workshops Familieopstellingen. 
    www.leefjevrij.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld