MENU

Het beste moet nog komen

Persoonlijk leiderschap in tijden van (ingrijpende) verandering.Elk begin is een vervolg. Elk begin is een einde van iets
- Paul Valéry 


Hoe komt het dat sommige mensen de meest onmogelijke hindernissen in hun leven doorstaan, frustraties, grote druk en teleurstellingen verwerken en doorzetten daar waar anderen op zouden geven?
Het antwoord is even eenvoudig als uitdagend: omdat ze een groot verlangen aan de dag leggen om voortdurend te leren en te groeien. Omdat ze hun unieke talent en dat van anderen willen ontwikkelen. Het zijn mensen die ‘spelen om te winnen’ in plaats van ‘spelen om niet te verliezen.’

Mensen die aan het stuur van hun eigen leven staan, nemen risico’s, stralen vertrouwen uit, grijpen veranderingen aan als kans om te groeien en zoeken naar mogelijkheden om hun succes en dat van mensen om hen heen te vergroten.
Meer dan ooit in de geschiedenis worden mensen met druk geconfronteerd. De wereld, ver weg en dichtbij, verandert in hoog tempo. Die wereld doet een appèl om ons te blijven verbinden met wat werkelijk belangrijk voor ons is.

Grote en kleine veranderingen dagen ons uit om beter te leren omgaan met falen, teleurstelling en verlies. Ze nodigen ons uit onze rouw onder ogen te komen, zowel persoonlijk als professioneel, om weer tot de volle vreugde van het leven te komen
Aan iets nieuws beginnen. Omdat je daar een keuze voor maakte. Of omdat die keuze voor jou werd gemaakt. Het vraagt om van het oude afscheid te nemen. Zodat je je weg met hernieuwde kracht en vreugde kunt vervolgen. Je stuur weer in eigen handen nemen.


Een uniek programma: het beste moet nog komen
Dominicanenklooster Huissen biedt in samenwerking met De School voor Transitie een uniek en impactvol weekprogramma aan onder leiding van Jakob van Wielink.

Het beste moet nog komen is een mindset die helpt om je leven zonder spijt en wrok te leven. Om je toekomst belangrijker te maken dan je verleden en dat te doen wat daarvoor nodig is. Het vraagt te oefenen in nieuwsgierigheid naar het onbekende, in jezelf en in de wereld om je heen.
Deelnemers leren in deze week om verder te groeien en stevig te worden in persoonlijk leiderschap. Het programma omvat de laatste theorie over de thema’s van de Transitiecirkel, gekoppeld aan mogelijkheden persoonlijk werk te doen om barrières naar geluk en succes te slechten.

Voor wie?
Het programma staat open voor iedereen die persoonlijk of professioneel met (ingrijpende) verandering te maken heeft of die veranderingen begeleidt.
In die verandering, zoeken de deelnemers naar een antwoord op de fundamentele vraag: wat is mijn roeping (mijn why) en hoe volg ik die? Anders verwoord: hoe geef ik betekenis aan verandering in mijn leven en maak ik groei van mezelf en anderen mogelijk?
Deelnemers willen dus leren het beste uit zichzelf en anderen te halen en zijn bereid zich kwetsbaar op te stellen.

De opzet
Het programma is intensief en volgt het ritme van het kloosterleven in Huissen.
Op zondagavond worden de deelnemers ontvangen en start het programma met een kennismaking.
Van maandag tot en met donderdag bestaat het programma uit drie dagdelen. In de ochtend wordt kort stilgestaan bij de laatste theorie over transitie (persoonlijke verandering). In de middag en avond wordt met verschillende methodes en oefeningen gewerkt aan persoonlijk leiderschap.
In het programma zijn ook stiltemomenten aanwezig en is er ruimte voor wandelingen in de omgeving van het klooster.

Op vrijdagochtend wordt gewerkt aan een blik naar de periode die volgt op deze week van doorbrekend leren. Je ontvangt feedback en bemoediging van de overige deelnemers en met nieuwe inzichten en energie neem je in de middag afscheid van elkaar.

De groepsgrootte
Aan het programma nemen maximaal 18 mensen deel in alle leeftijdscategorieën.

Aanbevolen literatuur
Laat je niet gijzelen van George Kohlrieser

Met zoveel liefde heb ik van je gehouden van Denise van Geelen-Merks en Jakob van Wielink


Meer informatie

Data

  • Zondag 5 juli 17.00 uur t/m vrijdag 10 juli 2020 13.30 uur
    Code: 20172
  • Zondag 3 januari 17.00 uur t/m vrijdag 8 januari 2021 13.30 uur
    Code: 21001

Kosten

Begeleiding


  • De week wordt begeleid door Jakob van Wielink.
    Jakob van Wielink is internationaal rouwcounselor, auteur, en opleider in leiderschap. Hij is partner in De School voor Transitie. Jakob helpt leiders en hun organisaties te leven vanuit hun diepste roeping. Hij is als executive coach verbonden aan IMD Business School (Zwitserland en Singapore) en staflid van het Portland Institute for Loss and Transition (VS).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld