MENU

Driedaagse retraite Leiderschap: Lessen in tijden van isolatie

Wat oogst je uit je gedwongen fysieke afzondering? Welke nieuwe ervaringen, inzichten of doelen neem je mee, nu je werk langzaam weer wordt zoals het was? In deze leiderschapsretraite verbind je je nieuwe verworvenheden met beproefde gewoontes.


Nu de samenleving langzaam weer op gang begint te komen en terugkeert naar ‘een nieuwe normale situatie’, ligt er een grote kans op ons te wachten. Want we hebben allemaal een unieke situatie meegemaakt, die op iedereen een enorme impact heeft gehad. Misschien ben je stilgevallen, misschien heb je nog nooit zo hard gewerkt. Misschien heb je de maatregelen omarmd en heeft de afgelopen periode je tot nieuwe inzichten geleid, misschien heb je je zitten verbijten van ergernis. Maar allemaal zijn we door dit voorjaar getrokken en kunnen we elkaar vinden in de erkenning dat we iets heel bijzonders hebben meegemaakt. 

In dit besef ligt een grote kans verscholen. Want voordat we weer hard aan het werk gaan en de uitdagingen het hoofd bieden die in het post-Corona landschap op ons liggen te wachten, kunnen we stilstaan bij de verworvenheden van 3 maanden gedwongen thuiszijn. Welke lessen trek ik uit mijn isolatie? Wat heeft het mij gedaan? Ben ik veranderd, zo ja: hoe dan? 

Als leidinggevende probeer je steeds het ‘goede’ te doen. Dit goede wordt gedragen door Geloof (het plaatje zien), Hoop (er moet iets beter of behouden worden) en Vertrouwen (dat het gaat lukken). Als we deze drie begrippen in ons gaan bestuderen en laten spreken, komen we als vanzelf in beweging. Deze beweging noemen we Leiderschap. 

De Coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten op elk van deze drie aspecten, maar vooral in onszelf. En aangezien leiderschap altijd over jezelf gaat, is er nu de kans om een combinatie te smeden tussen oude verworvenheden en nieuwe inzichten. Wat neem ik met me mee als ik mijn organisatie, team of afdeling ga leiden in de nieuwe situatie – hoe pas ik mijn oude manier van doen aan?

Inter Fides organiseert een 3-daagse reflectie op leiderschap in samenwerking met het Dominicanenklooster in Huissen. Samen met raadgever Jeroen van Maaren en pater dominicaan Henk Jongerius verkennen we, het kloosterritme volgend, de verbinding tussen Geloof, Hoop en Vertrouwen. Door veel uit te wisselen met elkaar, door stil te vallen, te denken en te voelen maken we verbinding met onze innerlijke wijsheid en de wil om het ‘goede’ te doen. En leggen we een stevig fundament voor ons persoonlijke leiderschap in het post-Corona tijdperk.

Aanmeldingen en meer informatie: Jeroen van Maaren, jeroen@inter-fides.nl

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

 


Meer informatie

Kosten

  • € 595,- Vast tarief
  • Inclusief verblijf op een 1-persoonskamer en maaltijden
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Jeroen van Maaren
    is ondernemer (www.corion.nl, www.inter-fides.nl), raadgever, verhalenverteller en executive coach

    Henk Jongerius is dominicaan, dichter, meditatieleraar en begeleider van retraites

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld