MENU

Zie naar jou om - een etmaal voor mensen uit de zorg

Een programma aan de hand van gedichten rondom het thema ‘zien’. In het zien ontdek ik mezelf en jou. Met de gedichten wikkelen we langzaam eigen vragen en issues af rondom het waarom van ons werk, wat ons drijft, betekenis willen geven en het idee van barmhartigheid of compassie.
Dit etmaal staan de thema’s uit de dichtbundel ‘Zie naar jou om’ centraal. Ik zie jou, ik zie mijzelf. In het zien ontdek ik ook mezelf en jou. In het zien weet ik ook wie jij bent en wie ik worden kan. In het zien ligt ook een waarnemen. Waarnemen van de ander, waarnemen van het zorgen voor de ander. 
Zie naar jou om, is in feite een bundel die gaat over ons. Ons als mensen. Ons in dat wat we nodig hebben van elkaar. Zorg. Een mens die zorg behoeft. De mens die zorg geeft. Om daarmee een wereld te ontdekken. Waar compassie de boventoon voert. Waar barmhartigheid vraagt naar elkaars lijden. Waar zorgen voor elkaar betekent dat we zien en gezien worden. Omzien. Zie naar jou om.

Door gedichten als een rode draad te nemen wikkelen we langzaam eigen vragen en issues af rondom het waarom van ons werk, wat ons drijft, betekenis willen geven en het idee van barmhartigheid of compassie. We delen eigen ervaringen. Stellen persoonlijke vragen. Vertellen onze geschiedenis.
En we komen uiteindelijk uit op een vernieuwde inzet om compassie de plaats in de organisatie te geven die zo nodig is.

Methodiek
We hanteren in het programma niet een standaard training, maar zijn ons bewust van steeds opnieuw een andere groep mensen. En elke groep heeft een eigen dynamiek. Eigen vragen. Eigen manieren om te zoeken naar antwoorden. 

In onze dynamiek gaan we uit van de techniek die Parker Palmer met zijn Centre for Courage of Renewal heeft ontwikkeld en die hij o.a. beschrijft in zijn boek ‘A Hidden Wholeness’. Het ontdekken van de eigen vragen leidt onherroepelijk dan naar een authentieke aanpak binnen een organisatie. Wat is voor ons van belang? Wat hebben we concreet nodig? Hoe gaan we anders verder? Eigen antwoorden op eigen vragen dus. Daarbij stimuleren we elkaar vooral door te luisteren.

Door de tijd te nemen om te horen naar dat wat zich laat zien of vertellen krijgt iedere deelnemer de kans zelf achter belangrijke knooppunten te komen in het werk. Wat drijft mij (nog)? Wat zijn (nog) mijn idealen? Waar geloof ik nog oprecht in eigenlijk? Wat is voor mij van belang? Hoe kan ik verder? Wat heb ik nodig? Wat hebben wij als organisatie nodig? Hoe gaan we dat doen? Waar beginnen we dan nu?

Wat levert het programma op?

- Inzicht in hoe het werk beleefd en gedaan wordt.
- Nieuwe adem om door te gaan.
- De ‘innerlijke genezing’ door de verhalen die verteld worden.
- Aandacht voor de thema’s als barmhartigheid en compassie.
- Ontlading en loslaten van oude patronen die te lang al in de weg zitten.
- Nieuwe kijk op het eigen werk.
- Vastbeslotenheid en de wil om anders in het werk te gaan staan.
- Leren om ook om te zien naar jezelf, omdat dit zo vaak vergeten wordt.

Dit programma is een samenwerking tussen de School voor Purpose Leadership en Dominicanenklooster Huissen.
Het programma kan in overleg met de begeleider ook in-company worden georganiseerd.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 213,00 Vast tarief
  • Prijs exclusief BTW: €195,00 Inclusief verblijf op een 1-persoonskamer, maaltijden en consumpties.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ron van Es
    , founder van School for Purpose Leadership en auteur van verschillende boeken zoals ‘Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven’, de gedichtenbundel ‘Zie naar jou om’ en (ook als eindredacteur) het laatste boek ‘Anders Verder, 24 schrijvers over een wereld na corona’.   www.purposeleadership.nl Bij vragen, mail: ron@purposeleadership.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld