MENU

Orientatiedag Stoppen met je baan - of niet?

Loop je vast in je baan en overweeg je wel eens om te stoppen? Weet je niet goed of en hoe je de knoop moet doorhakken? Kom dan naar deze verhelderende en bemoedigende oriëntatiedag. Je maakt ruimte voor de vragen die er in je leven en je krijgt zicht op de innerlijke en uiterlijke processen rondom het al dan niet stoppen met een baan.
Als de situatie op je werk steeds lastiger wordt, kun je je als professional afvragen: moet ik op deze weg doorgaan of kan ik beter stoppen? Maar de optie van 'stoppen' roept vaak veel vragen en onzekerheid op: hoe moet het dan met het geld, lukt het me wel om een andere baan te vinden, en wil ik eigenlijk wel echt stoppen, want er zijn ook zoveel goede dingen in mijn baan... 

Inhoud
Op deze oriëntatiedag maak je ruimte voor dit soort vragen. Je krijgt meer inzicht in je innerlijke dialoog, de manier waarop keuzes tot stand komen en hoe je kunt omgaan met situaties waarin je eindeloos blijft nadenken en piekeren. Ook maak je kennis met universele menselijke behoeften met betrekking tot een baan. Je onderzoekt welke behoeften bij jou in de knel komen en hoe je daar in je huidige baan misschien meer ruimte voor zou kunnen maken.

Tijdens deze dag laten we ons onder andere inspireren door de verhalen van professionals die zijn vastgelopen in hun baan en er soms voor hebben gekozen om hun baan te beëindigen. Van hen kunnen we leren hoe en waarom zij uiteindelijk de knoop hebben doorgehakt, hoe de periode rondom en na het beëindigen van hun baan er uitzag en welke processen in henzelf op gang kwamen. De dag is ruim opgezet met regelmatige pauzes, zodat je tussendoor de tijd hebt om het geleerde te laten bezinken en overdenken. 

Programma
9.45     Ontvangst met koffie en thee
10.00   Welkom, inleiding en kennismaking
10.40   Pauze
10.50   Waar loop je vast? Zicht krijgen op je behoeften
11.40   Pauze
11.50   De ruimte in je baan onderzoeken
12.40   Lunchpauze (lunchbuffet; evt. bezoek aan kloostertuin, stilteruimte, kapel)
13.40   De eindeloze innerlijke dialoog: omgaan met piekeren
14.10   Pauze
14.20   Keuzes maken: je meerstemmige zelf en omgaan met onzekerheid
15.10   Pauze
15.30   Leren van anderen: hoe gaat het verder, wanneer je stopt met je baan?
16.10   Oogsten: wat neem je mee?
16.30   Afsluiting

Aanmelding en vragen
De oriëntatiedag is een initiatief van De Milde Organisatie, een bedrijf dat is gehuisvest in het Patershuis (de ‘ondernemersvleugel’ van het Dominicanenklooster). Aanmelding verloopt via De Milde Organisatie. Het maximale aantal deelnemers is 18 (en maximaal 12 bij 1,5 m. afstand)
Je kunt uiteraard altijd contact opnemen met de docent: angela@demildeorganisatie.nl
Je bent van harte welkom!

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 15 oktober 2021 van 10.00 - 16.30 uur

Kosten

  • € 145,- Vast tarief
  • Incl. btw., koffie/thee/fris, fruit, en vegetarische lunch.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Angela Stoof is oprichter en eigenaar van De Milde Organisatie, een kennis- en expertisecentrum op het gebied van de menselijke maat en systeemverandering in organisaties. Ze heeft onder andere een achtergrond in Cognitieve Psychologie, Theologie en Informatiekunde. In 2017 besloot ze om haar baan in het hoger beroepsonderwijs te beëindigen. Sindsdien houdt ze zich bezig met professionals die vastlopen binnen weerbarstige werkomgevingen. 
    www.demildeorganisatie.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld