MENU

Workshopdag Mindfulness en zelfcompassie David Dewulf

Op deze dag zal David Dewulf in de ochtend een interactieve lezing geven met als thema ‘Mindfulness en zelfcompassie’.
In de middag zal er een loopmeditatie zijn in de kloostertuin en worden er workshops gegeven waarin je mindfulness-oefeningen aan den lijve kunt ervaren.


Zelfcompassie is een uitnodiging om te kiezen voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je leven. Het is deze keuze die je de vrijheid geeft om te zijn wie ik je bent, met je fouten , je zwakheden en kwetsbaarheid …. En ook het vertrouwen geeft om volledig ja te zeggen tegen je leven. 
David Dewulf 


David Dewulf:
David is arts en introduceerde het begrip ‘mindfulness’ in Vlaanderen. Hij volgde opleidingen over de hele wereld en legde zich toe op Mindfulness, Tao, Life Coaching en Mind/Body Medicine.

Hij werkte 7 jaar lang samen met de universiteit Gent voor depressie en met KU Leuven voor wetenschappelijk onderzoek.

David is auteur van een aantal boeken over mindfulness o.a. ‘ De weg van zelfcompassie’ (wordt besproken tijdens de lezing), ‘Heartful leven, mindful werken’, ‘Mindful gelukkig’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’ ‘Mindfulness voor Jongeren’, ‘Mindfulness voor kids’.
David houdt van verre landen, nieuwe culturen ontdekken en van zijn prachtige kinderen. En zijn hobby? Mindfulness en heartfulness natuurlijk.
Meer info op www.daviddewulf.be

David is oprichter en coördineert de werking van het instituut I AM en de nieuwe initiatieven zoals mindfulness voor jongeren en o.a. de opleidingen tot mindfulnesstrainer, compassietrainer.

Programma
10.00 - 12.30 uur Interactieve lezing door David Dewulf
12.30 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 13.30 uur Loopmeditatie
14.00 - 15.00 uur Eerste workshopronde
15.00 - 15.15 uur Pauze
15.15 - 16.15 uur Tweede workshopronde
16.15 - 16.30 uur Plenaire afsluiting en borrel

MIDDAG WORKSHOPS
Je kunt bij de middagworkshops kiezen uit:

"De kracht van zelfcompassie bij het omgaan met verlies" door Mieke Ankersmid

In deze workshop kijken we hoe je met milde open aandacht voor jezelf om kunt gaan met de pijn die een ingrijpend verlies teweeg kan brengen. Een balans vinden tussen aandacht voor verlies en aandacht voor herstel.
Mieke Ankersmid werkt sinds 1996 zowel individueel als in groepen met mensen rond verlies en rouw. In haar rugzak zitten verschillende methodieken. In 2011 is zij opgeleid als mindfulnesstrainer en sindsdien maakt zij in haar werk steeds meer gebruik van mindfulness-oefeningen. Ze heeft er het boek ‘Mindful omgaan met Verlies’ (2015) over geschreven. Meer info op www.ankersmid.nl
 
"Zelfcompassie-yoga" door Anne Forsma

In deze workshop maak je kennis met een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de focus ligt op ontspannen en loslaten. Daarbij wordt bewuste vriendelijke en voedende aandacht aan het lichaam besteed. Ook werken we met zelfcompassie gebaren en visualisatie.
Anne Formsma is orthopedagoog en opgeleid als mindfulness trainer en yogadocent. Ze is eigenaar van MindfulWorks, Praktijk voor Mindfulness en Coaching. Daarnaast geeft ze opleiding aan mindfulness trainers bij SeeTrue, is ze spreker en auteur van de Mindful2Work training.

Ontspanning geeft liefdevolle vriendelijkheid de kans om te stromen door Ted van Rijt
Ted van Rijt is een ervaren mindfulness- en compassietrainer. Hij is bestuurslid van de VMBN (beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers). Hij heeft gewerkt als verpleegkunde docent in het HBO, is theoloog en heeft gedurende 19 jaar leiding gegeven aan het Han Fortmann Centrum. Vanuit doorleefde ervaring en wijsheid leeft hij voor waar hij over spreekt. Meer informatie op: www.tedvanrijt.nl

Meer informatie

Kosten

  • Deelname  € 66,50

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld