MENU

Dagworkshop Je plek innemen

Verlang jij ook naar een eigen plek? In je gezin, je werk en het grote geheel, waar jij helemaal tot je recht komt? Verlang je er naar los te laten wat je van huis uit meekreeg? Ontdek met hulp van familieopstellingen hoe je jouw plek kunt innemen in je LEVEN!
Een groot deel van je leven breng je door in relatie met anderen. Denk aan je partner, ouders, kinderen, familie, vrienden en collega's. Met iedereen heb je een ander, uniek contact. Elk mens heeft het diepe verlangen verbonden te zijn met anderen en daarin een eigen, unieke plek in te nemen. Het kan dan ook heel pijnlijk of verdrietig zijn wanneer dat niet lukt zoals je dat graag zou willen. Dit verlangen wordt vaak verstoord door wat je van huis uit meekreeg over wat “hoort en moet”. In de loop van je leven probeer je dit af te pellen en je ervan te bevrijden: een hele onderneming!

Herken je dit?
• je verlangt naar (meer) harmonie met bv. je partner, ouders of een andere dierbare. En het lijkt niet te lukken ondanks je goede bedoelingen.
• je vader en/of moeder blijft een terugkerend thema in je leven, hoewel je nu volwassen bent en wellicht zelf een gezin hebt
• je ziet een herhalend patroon in je leven dat je ongelukkig maakt. Graag wil je hiernaar kijken en verandering in brengen
• je vindt de mening van anderen (te) belangrijk, waardoor je jezelf belemmert je eigen leven te leven
• je bent nieuwsgierig naar Familieopstellingen en naar wat het jou kan brengen
Het gaat hier vaak om oude patronen die je letterlijk van huis uit hebt meegekregen. Niks mis mee maar soms gaan oude patronen knellen en voelt het als een jas die te krap zit. Je voelt je belemmerd te doen wat je echt wilt. Je bent vaak zo gewend aan je patronen dat het idee dat daar iets aan te veranderen valt soms niet te geloven is.
Het goede nieuws is dat je kunt kiezen je te bevrijden van deze ballast. En de vrijheid te ervaren die in jou is om te kiezen voor je eigen plek op jouw manier in jouw leven.

Familieopstellingen is een manier om op een diep niveau inzicht te krijgen in deze patronen en deze blijvend te doorbreken. Tijdens een opstelling stel je personen op in de ruimte die de plek innemen van leden van bv. je huidige gezin of gezin van herkomst. Je vraagt een deelnemer uit de groep te staan voor je vader, moeder, enz. Ook neemt iemand jouw plek in. Er ontwikkelt zich tussen de personen een dynamiek waardoor patronen en spanningsvelden, die soms al vele generaties bestaan, zichtbaar worden. Doordat dit zichtbaar wordt kunnen er nieuwe oplossingen en verbindingen ontstaan en krijgt elk lid van de familie de 'juiste' plek. Ontspanning en opluchting is dan voelbaar. Door je juiste plek in te nemen ontstaat rust en harmonie in jezelf. En van daaruit verandert jouw contact met het geheel.
Een dag met oefeningen, familieopstellingen en meditatie. Er is ruimte voor 3 tot 5 opstellingen. Als deelnemer kun je ook worden gevraagd als representant. Welke plek je ook hebt, je resoneert hoe dan ook mee op de thema’s van de opstellingen.

Wat kun je verwachten op deze dag:
• meer helderheid over je familiesysteem en hoe jij daar deel van uitmaakt
• inzicht hoe jij NU jouw plek kunt innemen in je gezin, op je werk enz.
• loskomen van beelden uit het verleden die je belemmeren om te zijn wie je ten diepste bent
• verder kijken dan je verhaal en je emoties. Contact maken met dat wat jouw ziel, en jij dus, zielsgraag wilt.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
​​​​​​​
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

Reacties deelnemers:

“De opstelling van mijn ouderlijk gezin heeft me veel gebracht. Ik ben zelfs spontaan een hele dag bij mijn ouders geweest en dat was helemaal Niet Moeilijk. Mijn moeder zei dingen als ‘Je straalt helemaal’ en ‘Volgens mij heb ik je niet meer zo opgetogen gezien sinds de basisschool’. Ik ben echt vreselijk opgelucht en ik voel me erg sterk.”
Marga

“Ik kijk met bijzondere warme gevoelens terug op het weekend. Ik heb echt heel veel coaches meegemaakt die ons team kwamen begeleiden via allerlei methoden, maar geen enkele heeft zo’n diepe impact gehad als familieopstellingen. Wat een onwaarschijnlijk mooie methode om tot je ziel te komen.”
Roos

“Het effect van de workshop is groot. Door de familieopstelling is de relatie met mijn moeder duidelijk verbeterd. Daarnaast ben ik me meer bewust van het al dan niet in het Hier en Nu zijn en kan ik mezelf actief terughalen naar wat er Nu is. Wonderlijk mooi! Ik wacht niet meer op het beginnen van mijn leven, want ik heb ervaren dat dit het is, Nu is mijn leven … dank voor de mooie dag!”
Paula

“Na de opstelling die ik heb gedaan voel ik me bevrijd en kan ik nu heel vrij bij mijn moeder zijn. Het koord is weg en ik kan met liefde en mededogen naar haar kijken en bij haar zijn. Sinds die dag is ook mijn moeder (die dement is) rustiger, het lijkt alsof er iets uitgewoed is bij haar. Ze is nog steeds angstig maar ze kan ook rustig zijn, lachen, meepraten (binnen haar mogelijkheden). Ik ben erg blij met alle ontwikkelingen na de dag in het klooster. Dank voor je begeleiding, het heeft me veel gegeven.”
Geeke

“Ik heb genoten van de dag, ik vond het verfrissend. Super interessant hoe ik tegen zaken ben aangelopen van mijzelf terwijl ik de rol voor iemand anders invulde. Bedankt voor jouw geweldige begeleiding en aandacht.”
Henk-Jan

Wat was het een bijzondere en mooie dag afgelopen vrijdag bij jou in het klooster in Huissen. Ik ben er nog helemaal van in de wolken en weet dat dat nog heel lang gaat duren. Ik voel me bevrijd….. Ik voel me vrij.
Uit de grond van mijn hart: dánk je wel!
Jolanda


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 22 oktober 2021 van 10.00 - 17.00 uur
    Code: 21037

Kosten

Begeleiding


  • Erna Bakker begeleidt je bij het terugvinden van vrijheid in jezelf én in je relaties. Zij doet dit vanuit haar jarenlange ervaring als therapeute, relatiecoach en ervaringsdeskundige.
    www.leefjevrij.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld