MENU

Workshop Ademend door het leven

Thuis komen bij jezelf met adem en stem
Voor iedereen die wordt opgeslokt door de hectiek van het dagelijks leven. Het lichaam wordt een veilig thuis, waarnaar je altijd weer kunt terugkeren na alle vermoeienissen van het leven. Ademen maakt vitaal, rustig, aanwezig en vrij.


Door middel van eenvoudige bewegingsoefeningen en het werken met de stem ga je het lichaam herontdekken.
Als je stiller wordt voel je hoe de adem zich in je beweegt. Als je bewust wordt van de adem wordt het stiller in je hoofd.

In deze workshop ga je spelenderwijs ontdekken dat de adem een oerbeweging is die je overal in je lijf kunt voelen. Alles in je lichaam kan voelbaar meedoen in de adembeweging, het wijder en smaller worden van je lijf met de in- resp. uitadem. Denk aan een snorrende kat of een ontwakende baby. Alles ademt mee. Hoe ver zijn we hiervan weggeraakt? En hoe groot is het verlangen dit weer terug te vinden? Door je aandacht te richten op het lichaam -door beweging, uitrekken of aanraking- komt het meer tot leven. Er kan weer iets gaan stromen waar het voorheen doods was. Door de aandacht gaan we voelen, en waar we voelen ontdekken we plotseling ook de adem. Waar we adem voelen is aandacht, enzovoorts. We komen tot LEVEN!!

Door eenvoudige bewegingen en aanraking richten we de aandacht op ons lichaam. We worden ons gaandeweg bewust dat dit lichaam ademt. De adem heeft een ritme. Hoe meer we ons met dit ritme kunnen verbinden, hoe meer de adem ons tot een gezonder levensritme kan brengen. We worden vitaler, rustiger, aanweziger en vrijer.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 14 oktober 19.30 uur t/m zondag 16 oktober 2022 13.30 uur
    Code: 22014

Kosten

  • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 369,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 419,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Paul Triepels is ademleraar aan het Conservatoire Superieur National de Paris, de Hochschuhle für Musik in Basel en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij geeft cursussen in binnen- en buitenland. Hij heeft een privé praktijk voor adem- en zangles in Nijmegen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld