MENU

Anders kijken, contemplatieve fotografie

Bij contemplatieve fotografie gaat het vooral om het op één lijn brengen van ons oog, geest en hart, zodat we weer de rijkdom en schoonheid van de alledaagse dingen om ons heen kunnen zien.
Contemplatieve fotografie wordt ook wel “meditatie in actie” genoemd.

Stapsgewijs gaan we deze manier van fotograferen oefenen in dit weekend. De vieringen van het klooster doen we mee om meer bij onszelf en in het nu te komen, een noodzakelijk iets bij de contemplatieve fotografie. Overdag wordt er veel tijd ingeruimd om lekker buiten te gaan oefenen met de camera.

De technische aspecten van fotografie hoef je niet te beheersen. Indien nodig wordt er kort stilgestaan bij technische aspecten, maar het weekend draait vooral om het “Anders kijken”. Je hoeft ook geen duur fototoestel te hebben, zelfs een goede telefoon of iPad volstaat. Wel is enige vaardigheid in het op de computer zetten van je foto’s noodzakelijk, om de gemaakte foto’s te kunnen selecteren voor de nabesprekingen. Een laptop is wenselijk.

Reacties van eerdere deelnemers:
Wat een mooie ervaring om  fris en onbevangen naar de prachtige details om je heen te kunnen (leren)  kijken. (Hans)

Het belangrijkste wat ik geleerd heb?  De knop durven indrukken. Het moment niet voorbij laten gaan. En kijken naar wat is. En dat zo durven laten zijn. Blauw blauw laten zijn. Een boom hout durven laten zijn. Een ritme van stenen naar voren halen, omdat mijn oog erop gevallen is. Dat heeft me veel gedaan. (Marion)

Ik ben enorm geïnspireerd geraakt en heb me laten verassen door het -soms- onverwachte moois om me heen. Voor mij was het weekend echt een kadootje aan mezelf! (Monique)

Ik denk best wel eens terug aan ons weekend, er ging een ‘nieuwe’ wereld voor me open. (Ingrid)


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 4 oktober 19.30 uur t/m zondag 6 oktober 2019 17.00 uur
    Code: 19122

Kosten

Begeleiding


  • Betty van Engelen is een autodidact fotograaf. Ze kijkt vooral naar wat er is en wat haar verwondert. Als fotograaf is ze vooral op zoek naar het ongeziene.. Ze laat ons verder kijken dan onze gebruikelijke blik. Naast fotograaf is Betty van Engelen ook trainer/coach rondom persoonlijk leiderschap en cultuurveranderingen in organisaties. Zie ook: www.bettyvanengelen.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld