MENU

Driedaagse Ontspannen door bewegen met Tai Chi

Dit programma is helaas volgeboekt. U komt op een wachtlijst.
Geniet enkele dagen van de ontspannende, zachte vormen van Tai Chi. De eenvoudige bewegingen brengen lichaam en geest tot rust, zodat er nieuwe ruimte ontstaat en je herboren het klooster weer verlaat.


In deze dagen geef je jezelf over aan het ritme van lichaam en geest met Tai Chi. Heel ontspannen oefenen we met de kenmerkende, zachte vormen van Tai Chi. Je leert 18 gemakkelijke oefeningen die je ook na deze 3-daagse kunt gebruiken om te ontspannen. 

We bouwen de dagen rustig op door eerst stil te staan bij de fysieke aspecten van Tai Chi, gevolgd door de mentale aspecten en tot slot de spirituele aspecten. Denk hierbij aan thema’s als ‘balans’, ‘grenzen’, ‘spanning en ontspanning’ en ‘volgen en leiden’. Allemaal in kleine, toegankelijke stappen: houding, ademhaling, visualisaties. En in alles heb je de vrijheid mee te doen naar jouw wensen en mogelijkheden. 

Tai Chi helpt je om op verschillende niveaus bewust te zijn van jezelf. Op fysiek niveau leer je jouw bewegingsmogelijkheden en –grenzen kennen, op mentaal niveau word je bewust van de ruimte in je hoofd en op spiritueel niveau hoe je hierover oordeelt. 

Voor wie wil maken we ook nog eens een wandeling en er is alle ruimte om het kloosterritme te volgen, gewoon wat te lanterfanten, de tijd te nemen voor je dagboek of lekker wat lezen. Kortom: alle ruimte om te ontspannen door te bewegen. Je wordt van harte uitgenodigd om de vieringen in de kapel mee te beleven. 

Het programma 
Op vrijdagavond maken we kennis met elkaar en beginnen we met een uur Tai Chi, waarmee je een overzicht krijgt van de 18 oefeningen. Tegelijkertijd ben je dan helemaal geland en thuis in het klooster. 

Op zaterdag zijn er twee blokken van twee uur waarin we Tai Chi doen en tussen de middag en in de avond is er voor wie wil een wandeling. Bij deze wandelingen staan we stil bij het bewustworden van al onze zintuigen. 

Zondag is er na het ontbijt weer een sessie van 2 uur. Iedere sessie bestaat uit een gedeelte waarin je lekker de Tai Chi kunt volgen en ervaren. Elke sessie krijgt een specifieke focus: houding, ademhaling en visualisaties. Zodat je op verschillend niveau de oefeningen leert ervaren. In een tweede gedeelte gaan we dieper in op de losse oefeningen, zodat je ook na het weekend zelf nog lekker verder kunt bewegen. 

Na de lunch op zondag sluiten we gezamenlijk af. 

Reacties van deelnemers

- Een fijne, rustige opbouw van het programma. 
- Afwisselend en leuk programma. 
- Rust, goede uitleg, vertrouwde omgeving. 
- Fijne begeleider! Flexibel, betrokken, kundig. Een mooie balans tussen open stellen en toch de “leermeester” blijven. 
- Wilco gaf rust, ruimte en dat met humor. 
- De rust en de ruimte in het programma zodat de essentie van Tai Chi goed binnenkomt. 
- Ik vond de rust en ruimte voor eigen dingen fijn, en het oefenen met elkaar. 
- Heerlijk leerzaam weekend! 
- Goede opbouw in het programma, heel persoonlijk en veel ruimte voor eigen inbreng (zoals buiten oefenen) en flexibel in het programma. Ik voelde veel veiligheid!
 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij dat we weer gasten kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 288,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 338,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 388,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Wilco Kruijswijk is initiatiefnemer van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier. Zijn missie is om op een lichtvoetige én diepzinnige wijze geluk te vergroten en te verspreiden. Zie www.mingwp.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld