MENU

Driedaagse Ontspannen door bewegen

Geef jezelf over aan het ritme van lichaam en geest. Heel ontspannen oefen je met de kenmerkende, zachte vormen van Tai Chi. Je leert 18 gemakkelijke oefeningen die je ook na dit programma kunt gebruiken om te ontspannen.
In deze dagen geef je jezelf over aan het ritme van lichaam en geest met Tai Chi. Heel ontspannen oefenen we met de kenmerkende, zachte vormen van Tai Chi. Je leert 18 gemakkelijke oefeningen die je ook na dit programma kunt gebruiken om te ontspannen.

We bouwen de dagen rustig op door eerst stil te staan bij de fysieke aspecten van Tai Chi, gevolgd door de mentale aspecten en tot slot de spirituele aspecten. Denk hierbij aan thema’s als ‘balans’, ‘grenzen’, ‘spanning en ontspanning’ en ‘volgen en leiden’. Allemaal in kleine, toegankelijke stappen: houding, ademhaling, visualisaties. En in alles heb je de vrijheid mee te doen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Tai Chi helpt je om op verschillende niveaus bewust te zijn van jezelf. Op fysiek niveau leer je jouw bewegingsmogelijkheden en –grenzen kennen, op mentaal niveau word je bewust van de ruimte in je hoofd en op spiritueel niveau hoe je hierover oordeelt.

Voor wie wil maken we ook nog eens een wandeling en er is alle ruimte om het kloosterritme te volgen, gewoon wat te lanterfanten, de tijd te nemen voor je dagboek of lekker wat lezen. Kortom: alle ruimte om te ontspannen door te bewegen.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Wilco Kruijswijk is initiatiefnemer van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier. Zijn missie is om op een lichtvoetige én diepzinnige wijze geluk te vergroten en te verspreiden. Zie www.mingwp.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld