MENU

Driedaagse workshop stemexpressie Het verhaal van je stem

Je stem opnieuw leren kennen is de uitdaging én de speelse zoektocht tijdens deze 3-daagse. De stem die verbonden is met de binnenkant, de bezieling, met dat wat in je beweegt die stem tevoorschijn laten komen.
Een fascinerende reis naar de ongekende mogelijkheden van de menselijke stem, met tal van werkvormenuit het Roy Hart Theatre.

Inhoud  
Wonderlijk genoeg laten we maar een beperkt deel van onze stem horen. Heel veel kleuren en klanken laten we niet (meer) meedoen. We houden ons om tal van redenen in….  ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg…’ en ‘niet zo hard, straks horen ze je nog…..’. Juist dat wat een stem zo veelzeggend en bijzonder kan maken blijft veelal onder de oppervlakte. Deze workshop biedt je de mogelijkheden om te ontdekken wat jouw eigen unieke stem is.

Ook is er tijdens deze 3-daagse ruimte voor het verhaal van Alfred Wolfsohn, de grondlegger van het latere Roy Hart Theatre. Door trauma (WO I) was hij zijn (zang)stem kwijtgeraakt. Als een Orpheus vond hij zijn stem terug in de duistere spelonken van het onderbewuste.

Opzet 
Aan de hand van verschillende werkvormen, voortgekomen uit de traditie van het Roy Hart Theatre, laten we ons meenemen in het spel van klank, timbre, ritme, stilte, melodie en volume om zo gaandeweg de diversiteit in onze stem te leren kennen: donker en licht, zwoel en rauw, kwetsbaar en krachtig. Hierbij staat niet het presteren centraal maar vooral de verwondering over wat je stem je te bieden heeft. Naast de gezamenlijke oefeningen zijn er ook korte individuele sessies op basis van improvisatie.


Meer informatie

Kosten

 • € 246,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 307,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 359,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Vanwege btw verandering is de prijs verhoogd, als u nog onder het oude tarief geboekt heeft, geldt de oude prijs!
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Pete Pronk, verhalenverteller, docent beeldend vertellen en stemexpressie.
  Gefascineerd door ‘het verhaal van de stem’, met name door mensen van het Roy Hart Theatre. Hij geeft eendaagse en  meerdaagse workshops, zijn werkwijze is open en speels met specifieke aandacht voor eigen kwaliteiten.
  www.petepronk.nl
  Roy Hart Theater www.roy-hart-theatre.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld