MENU

Dagworkshop Stilte in je dag brengen

Ruimte maken om bij jezelf te komen. Dat is wat we allereerst doen deze dag. Daarna kijken we naar mogelijkheden om meer stilte in je bestaan van alledag te brengen. Zo werk je aan een geïnspireerd leven waardoor je opgeladen blijft.
Het leven van alledag is veeleisend. Een dag vult zich met zich met wat er van je gevraagd wordt (divers werk, gezin, zorg voor anderen) en met wat je leuk en noodzakelijk vindt (sporten, sociale leven, social media, vrijwilligerswerk, etc.).  Je kunt daardoor je focus verliezen op wat echt belangrijk voor je is, waar je ziel naar verlangt.  Een vakantie of dagje sauna werkt ontspannend en kan je wens om het anders te doen wakker maken. Alleen….de werking ervan is vaak kortstondig.

Tijdens deze retraitedag krijg je de gelegenheid uit te vinden hoe je stilteduurzaam een plek geeft in je dag. Stilte om te zijn met jezelf, op jouw manier, zodat je kunt voelen wat er echt toe doet. Je handelen komt dan voort vanuit je natuurlijke zelf. Zo ontwikkel je de kunst om bezield en opgeladen te blijven in je dagelijks leven.

Dagopbouw 
Een verandering heeft kans om te slagen als er ruimte is voor het nieuwe. We beginnen de dag daarom met innerlijk ruimte maken door fijnzinnig lichaamswerk, zoals yoga en aandachtsoefeningen die aardend en ontspannend werken. Daarna verdiepen we met elkaar de stilte, de bron van je essentie, met behulp van (adem)meditatie. Verder gebruiken we middelen als visualiseren, tekenen en schrijven om je verlangen in beeld te krijgen.

Bij de lunch zijn we samen in stilte.

Tijdens de middag staat de vraag centraal: ‘als ik mijn verlangen recht wil doen, wat betekent dit dan voor mijn dagelijks leven?’ We doen verruimende oefeningen en wisselen uit om van elkaar te leren. Daarbij stimuleer ik op verschillende manieren je uit te drukken en concreet te zijn. Je onderzoekt hoe je belemmeringen achter je kunt laten en zet een eerste stap in de gewenste richting. Zo draag je zelf bij aan het voorkomen van uitputting en richt je je op wat jou zin geeft.

Joyce Lakwijk over zichzelf en haar werkwijze: 
Graag begeleid ik je om die stappen te zetten die nodig zijn om meer tot je recht te komen, met authenticiteit, inspiratie en vanuit innerlijke kracht. Ik leer je je hartsverlangens praktisch te maken en je handelingen te verbinden met je ziel.

Mensen waarderen mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Ze voelen zich snel bij mij op hun gemak door de persoonlijke en ervaringsgerichte werkwijze. Ik ben helder, uitnodigend en liefdevol en put waar nodig uit communicatieve, energetische, meditatieve, natuurbelevings en creatieve werkvormen.

Citaten oud-deelnemers:
“Deze bezinningsdag geeft veel ruimte voor de eigen zoektocht, maar juist door dit samen te doen wordt het eigen geluid versterkt en geïnspireerd”

“Joyce is een erg prettige cursusleider die met rust, openheid en warmte de opdrachten uitlegt”

“Joyce is als een anker waardoor ik naar binnen kan keren. Ze biedt een veilige plaats zodat mijn talenten wakker mogen worden”

“Eindelijk neem ik mijn verlangen serieus”

“Ik heb weer contact met blijheid, vreugde”


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 6 april 2019 van 10.00 - 16.30 uur
    Code: 19097

Kosten

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk, begeleider bezinning en retraite in kloosters, coach en communicatieadviseur
    www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld