MENU

Bezinningsdag Stilte in je dag brengen

Ruimte maken om bij jezelf te komen. Dat is wat we allereerst doen deze dag. Daarna kijken we naar mogelijkheden om meer stilte in je bestaan van alledag te brengen. Zo werk je aan leven en werk waarin je opgeladen en geïnspireerd blijft.
Het leven van alledag is veeleisend. Een dag vult zich met wat er van je gevraagd wordt (werk, gezin, zorg voor anderen) en met wat je leuk en noodzakelijk vindt (sporten, sociale leven, social media, vrijwilligerswerk, etc.).  Je kunt daardoor je focus verliezen op wat echt belangrijk voor je is, waar je ziel naar verlangt.  Een vakantie of dagje sauna werkt ontspannend en kan je wens om het anders te doen wakker maken. Alleen….de werking ervan is vaak kortstondig.

Tijdens deze bezinningsdag krijg je de gelegenheid uit te vinden hoe je stilte duurzaam een plek geeft in je dag. Stilte om te zijn met jezelf, op jouw manier, zodat je kunt voelen wat er echt toe doet. Je handelen komt dan voort vanuit je natuurlijke zelf. Zo ontwikkel je de kunst om bezield en opgeladen te blijven in je dagelijks leven.

Dagopbouw 
Een verandering heeft kans om te slagen als er ruimte is voor het nieuwe. We beginnen de dag daarom met innerlijk ruimte maken door fijnzinnig lichaamswerk, zoals yoga en aandachtsoefeningen die aardend en ontspannend werken. Met behulp van (adem)meditatie verdiepen en onderzoeken we de stilte, de bron van je essentie. Verder gebruiken we middelen als visualiseren, tekenen en schrijven om je verlangen helder in beeld te krijgen. Er is ook wat speelruimte voor eigen invulling.

We lunchen samen in stilte.

Tijdens de middag staat de vraag centraal: ‘Als ik mijn verlangen recht wil doen, wat betekent dit dan voor mijn dagelijks leven?’ We doen verruimende oefeningen en wisselen uit om van elkaar te leren. Daarbij stimuleer ik op verschillende manieren je uit te drukken en concreet te zijn. Je onderzoekt hoe je belemmeringen achter je kunt laten en zet een eerste stap in de gewenste richting. Zo draag je zelf bij aan het voorkomen van uitputting en richt je je op wat jou zin geeft.

Joyce Lakwijk over zichzelf en haar werkwijze: 
Graag begeleid ik je om die stappen te zetten die nodig zijn om meer tot je recht te komen: authentiek, geïnspireerd en vanuit innerlijke kracht. Ik leer je je hartsverlangens praktisch te maken en je handelingen te verbinden met je ziel.

Mensen waarderen mijn fijnzinnige afstemming en concreetheid. Ze voelen zich snel bij mij op hun gemak door de persoonlijke en ervaringsgerichte werkwijze. Ik ben helder, uitnodigend en liefdevol en put waar nodig uit communicatieve, meditatieve, lichaamsgerichte en creatieve werkvormen of natuurbeleving.

Tijdens deze dag is er een leestafel met boeken over dit thema.

Deelnemers over:

*wat deze dag hen op heeft geleverd:

Meer duidelijkheid over mezelf - Koers kiezen - Rust - Inzicht in mezelf

*de sterke kanten van het programma
Vertrouwen en veiligheid - Persoonlijk en kleinschalig
Combinatie stilte oefeningen en door interactie verder komen
Afwisseling - Duidelijke uitleg
De rust en mogelijkheid om iedereen in zijn waarde te laten

“Deze bezinningsdag geeft veel ruimte voor de eigen zoektocht, maar juist door dit samen te doen wordt het eigen geluid versterkt en geïnspireerd”
“Eindelijk neem ik mijn verlangen serieus”
“Ik heb weer contact met blijheid, vreugde”
“Joyce is een erg prettige cursusleider die met rust, openheid en warmte de groep door de dag heen loodst”


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 16 mei 2020 van 10.00 - 16.30 uur
    Code: 20032

Kosten

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk, begeleidt mensen in retraites en coaching met mindful lichaamswerk, meditatie en expressie. Ze laat je je essentie ervaren en helpt je om die concreet vorm te geven in leven en werk. Ze gelooft dat gehoor geven aan je eigen unieke inspiratie, vervullend werkt en Joy geeft. Verder begeleidt ze intervisiegroepen en werkt als communicatieadviseur, trainer en docent. Zie ook: www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld